Hirdetés

Házi tésztás krumplileves, amit imádni fogsz

Hozzávalók

4
főre
115 g vaj
3 krumpli
1 fej hagyma
720 ml tej
1,4 l csirkealaplé
só és frissen őrölt fekete bors
friss petrezselyem

A tésztához:

170 g liszt
0,5 tk só
1 tojás
50 ml tej
Hirdetés

Házi tésztás krumplileves, amit imádni fogsz

Német eredetű leves, igazi hamisítatlan comfort-food. Tejszínes ízvilágú krumplileves házi tésztával (knoephlával). Tudjuk, hogy jön a meleg, de ezzel a levessel nem fogtok tudni leállni!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
115 g vaj
3 krumpli
1 fej hagyma
720 ml tej
1,4 l csirkealaplé
só és frissen őrölt fekete bors
friss petrezselyem

A tésztához:

170 g liszt
0,5 tk só
1 tojás
50 ml tej

A leveshez egy 2-3  literes serpenyőben felolvasztjuk a vajat közepes hőmérsékleten, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit és a finomra vágott hagymát, és alaposan átkeverjük, hozzáadunk annyi vizet, hogy éppen csak ellepje, felforraljuk, majd lefedjük. Takaréklángon pároljuk, időnként megkeverve, kb. 30 percen keresztül, majd hozzáadjuk a tejet és éppen csak felmelegítjük, de a tejjel már forralni nem szabad, csak finoman hagyjuk gyöngyözni.

Eközben elkészítjük a levesbetétet a knoephlát: egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, hozzákeverjük a tojást és a tejet, majd vagy géppel kidolgozzuk a tésztát vagy kiborítjuk egy enyhén belisztezett vágódeszkára, és addig gyúrjuk, amíg ruganyos nem lesz. A tésztát 4 felé osztjuk, majd minden egyes darabot 3 mm vékony lappá nyújtunk. 4 cm x 0,5 cm csíkokra vágjuk,  majd félretesszük. A knoephlát forró, lobogó sós vízbe dobjuk, óvatosan összekeverjük, csökkentjük a hőt és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a leveshez és főzzük még néhány percig. Sózzuk és a borsozzuk és bőven megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások