Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

4 l liter víz
2 db egész szerecsendió
5 - 6 db csillaganizs
1 ujjnyi gyömbér
1 rúd kínai fahéj
1 fej nagyobb vöröshagyma
3 db csirke farhát
1 egész csirkemell
3 - 4 gerezd fokhagyma
2 ek só
1 ek halszósz
1 csomag pho tészta
1 csokor friss koriander
5 - 6 szál újhagyma
1 db lime
Babcsira (opcionális)
1 db chilipaprika (opcionális)
Siracha
Chili szósz (zöld kupakos)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a PHO leves!

A vietnámi pho a világ egyik legnépszerűbb levese lett és hála a gasztroforrdalomnak, már Budapesten is tudunk igazán finom példányokat kóstolni. Na, ennél közhelyesebb mondatot valószínűleg nem lehetne leírni erről a levesről, de egy biztos: ez a kaja a finoman illatozó fűszerektől, a rizstésztától, a limetól, a chilitől lesz a világ legjobb húslevese, amit egyszer az életben tényleg mindenkinek muszáj kipróbálni. Ilyenkor tavasszal ráadásul elemi igényünkké válik az a frissesség, valamint illat és ízkavalkád, amit ez a leves magában hordoz, így mindenkit csak arra tudunk buzdítani, hogy tesztelje ezt az autentikus, csirkés verziót!
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

4 l liter víz
2 db egész szerecsendió
5 - 6 db csillaganizs
1 ujjnyi gyömbér
1 rúd kínai fahéj
1 fej nagyobb vöröshagyma
3 db csirke farhát
1 egész csirkemell
3 - 4 gerezd fokhagyma
2 ek só
1 ek halszósz
1 csomag pho tészta
1 csokor friss koriander
5 - 6 szál újhagyma
1 db lime
babcsira (opcionális)
1 db chilipaprika (opcionális)
siracha
chili szósz (zöld kupakos)
Bevásárlólistához adom

Egy nagy lábasban felrakjuk főni a vizet. Egy kisebb edényben olaj nélkül jó alaposan lepirítjuk a fűszereket (szerecsendió, csillagánizs, gyömbér, kínai fahéj) és az egész vöröshagymát. Mikor a fűszerek és a hagyma jól lepirultak, átdobjuk őket a forrásban lévő vízbe. Hozzáadjuk a csirkefarhátakat, a csirkemellet, és a tisztított fokhagymagerezdeket, majd 1,5 órán át főzzük. A főzési idő letelte után leszedegetjük a keletkezett habot a leves tetejéről, majd sózzuk, és hozzáadjuk a halszószt. A levesből kiszedegetjük a főtt csirkét és evőpálcika (vagy villa) segítségével kisebb darabokra szedjük szét a húst. Egy kisebb lábasban vizet forralunk és belerakjuk főni a tésztát. Felaprítjuk a friss korianderzöldet, az újhagymát és pár szelet lime-ot vágunk. Leszűrjük a tésztánkat, majd előkapunk egy nagy, mély tányért és belerakunk egy adagot a tésztából és a húsból. Erre kerül először egy nagy csipetnyi babcsíra, vágott koriander, újhagyma, karikákra vágott chilipaprika, majd egy nagy adag a levesből. Pár csepp siracha és chili szószt adunk hozzá és a limeszeletekkel díszítjük.

Ha tetszett a PHO leves receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások