Hirdetés

Illatos ázsiai leves fűszeres sertéshúsgolyókkal

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A húsgolyóhoz

800 g darált sertéshús
1 - 1 ½ tk só
1 tk tört bors
1 ½ tk kínai ötfűszer-keverék
1 nagy hüvelyknyi gyömbér
½ tk chilipehely
1 csokor friss koriander
4 gerezd fokhagyma

A leveshez

1 nagy hüvelyknyi gyömbér
1 db piros chili
2 db kardamom
2 db csillagánizs
2 l marha- vagy csirkealaplé
1 csomag fagyaszott ázsiai zöldségmix (325 g)
1 gerezd fokhagyma
2 ek szójaszósz
400 g rizstészta
só, bors

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander
2 - 3 szál újhagyma
2 - 3 ek szezámolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Illatos ázsiai leves fűszeres sertéshúsgolyókkal

Ez a leves egy totális ízbomba, tele az ötödik ízzel, az umamival. Mindenféleképpen kötelező az ázsiai ízvilág kedvelőinek! Ha bírjátok a csípőset, nyugodtan turbózzátok fel még egy kis chilivel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A húsgolyóhoz

800 g darált sertéshús
1 - 1 ½ tk só
1 tk tört bors
1 ½ tk kínai ötfűszer-keverék
1 nagy hüvelyknyi gyömbér
½ tk chilipehely
1 csokor friss koriander
4 gerezd fokhagyma

A leveshez

1 nagy hüvelyknyi gyömbér
1 db piros chili
2 db kardamom
2 db csillagánizs
2 l marha- vagy csirkealaplé
1 csomag fagyaszott ázsiai zöldségmix (325 g)
1 gerezd fokhagyma
2 ek szójaszósz
400 g rizstészta
só, bors

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander
2 - 3 szál újhagyma
2 - 3 ek szezámolaj
Bevásárlólistához adom

A gyömbért, a chilit, a kardamomot és a csillagánizst szárazon szinte feketére pirítjuk, majd rátesszük a fagyasztott zöldséget és az alaplevet. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szójaszószt, felforraljuk, aztán gyöngyözve főzzük kb. 15 percig. 

A darálthúshoz hozzátesszük a fűszereket, reszelt gyömbért, az aprított koriandert és a reszelt fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd golflabda méretű golyókat csinálunk belőle, és egy nagyon forró serpenyőben sötétbarnára pirítjuk (nem kell, hogy készre főjön, csak kérgesítjük), és beletesszük a levesbe, így főzzük gyöngyözve kb. 15-20 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ), majd szűrjük, tányérokba szedjük, teszünk rá a levesből, megszórjuk apróra vágott korianderrel, újhagymával, megcsorgatjuk szezámolajjal, és tálaljuk.

Ha tetszett az illatos ázsiai leves fűszeres sertés húsgolyókkal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások