Hozzávalók
- 50 g kókuszzsír
- 2 fej salottahagyma
- 500 g sárgarépa
- só, bors
- 1 szál citromnád
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 400 ml zsíros kókuszkonzerv
- 800 ml zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander
- 3 - 4 tk chiliolaj
- 3 - 4 ek sós kókuszchipsz
Hozzávalók
- 50 g kókuszzsír
- 2 fej salottahagyma
- 500 g sárgarépa
- só, bors
- 1 szál citromnád
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 400 ml zsíros kókuszkonzerv
- 800 ml zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 1 csokor friss koriander
- 3 - 4 tk chiliolaj
- 3 - 4 ek sós kókuszchipsz
Egy lábosban felhevítjük a kókuszzsírt, pár percig fonnyasztjuk benne a kockára vágott salottahagymát, majd egy csipet sóval ízesítjük. Mikor enyhén karamellizálódott a hagyma, mehet hozzá az egyforma darabokra vágott répa. Átforgatjuk, ismét sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig, időnként megkeverve sütjük a répát.
A citromnádnak levágjuk a végeit, és néhányszor rácsapunk a kés nyelével, hogy fellazítsuk a rostjait, a lereszelt gyömbérrel együtt mehet a levesbe. Beleöntjük a kókusztejet és az alaplevet is, ismét sózzuk és borsozzuk, majd lefedve 15-20 percig főzzük, amíg a répa megpuhul.
Kiszedjük a citromnádat, több részletben krémes, selymes és egynemű állagúvá turmixoljuk a levest, majd egyszer újraforraljuk, megkóstoljuk, és ha szükséges, tökéletesítjük. Apróra vágott korianderrel, chiliolajjal és pirított, sós kókuszchipsszel tálaljuk.
Ha tetszett a kókusztejes-gyömbéres répaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!