Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
50 g kókuszzsír
Hozzávaló kipipálva
2 fej salottahagyma
Hozzávaló kipipálva
500 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 szál citromnád
Hozzávaló kipipálva
1 ujjnyi friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
400 ml zsíros kókuszkonzerv
Hozzávaló kipipálva
800 ml zöldségalaplé

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss koriander
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 tk chiliolaj
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek sós kókuszchipsz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kókusztejes-gyömbéres répaleves

Ha szeretnétek kipróbálni a halászlén kívül egy igazán különleges, ünnepi levest, esetleg szempont, hogy teljesen növényi legyen, akkor ne görgessetek tovább, hiszen ez a lehető legjobb választás! Egyszerre pikáns és édes, sós és lágy, isssteni. Nekem ez az egyik legnagyobb kedvencem, biztosan minden vendégetek imádni fogja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
50 g kókuszzsír
Hozzávaló kipipálva
2 fej salottahagyma
Hozzávaló kipipálva
500 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 szál citromnád
Hozzávaló kipipálva
1 ujjnyi friss gyömbér
Hozzávaló kipipálva
400 ml zsíros kókuszkonzerv
Hozzávaló kipipálva
800 ml zöldségalaplé

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss koriander
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 tk chiliolaj
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 ek sós kókuszchipsz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy lábosban felhevítjük a kókuszzsírt, pár percig fonnyasztjuk benne a kockára vágott salottahagymát, majd egy csipet sóval ízesítjük. Mikor enyhén karamellizálódott a hagyma, mehet hozzá az egyforma darabokra vágott répa. Átforgatjuk, ismét sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig, időnként megkeverve sütjük a répát.

A citromnádnak levágjuk a végeit, és néhányszor rácsapunk a kés nyelével, hogy fellazítsuk a rostjait, a lereszelt gyömbérrel együtt mehet a levesbe. Beleöntjük a kókusztejet és az alaplevet is, ismét sózzuk és borsozzuk, majd lefedve 15-20 percig főzzük, amíg a répa megpuhul.

Kiszedjük a citromnádat, több részletben krémes, selymes és egynemű állagúvá turmixoljuk a levest, majd egyszer újraforraljuk, megkóstoljuk, és ha szükséges, tökéletesítjük. Apróra vágott korianderrel, chiliolajjal és pirított, sós kókuszchipsszel tálaljuk.

Ha tetszett a kókusztejes-gyömbéres répaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?