Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 6 - 7 ek olaj vagy zsír
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerkömény
- 2 ½ l csirke- vagy marhaalaplé
- 500 g savanyú káposzta
- 1 ½ tk szárított tárkony
- 2 db babérlevél
- 250 g füstölt kolbász
- 100 g zellergumó
- 100 g karalábé
- 100 g fehérrépa
- 100 g burgonya
- só, bors
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 6 - 7 ek olaj vagy zsír
- 1 ek liszt
- 1 tk fűszerkömény
- 2 ½ l csirke- vagy marhaalaplé
- 500 g savanyú káposzta
- 1 ½ tk szárított tárkony
- 2 db babérlevél
- 250 g füstölt kolbász
- 100 g zellergumó
- 100 g karalábé
- 100 g fehérrépa
- 100 g burgonya
- só, bors
A savanyúkáposzta leves elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 3-4 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és még 2-3 percig pirítjuk. Rátesszük a fűszerköményt, felöntjük 500 ml alaplével, és egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék alaplevet, a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találjuk, előtte át is moshatjuk), a tárkonyt, a babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, és felforraljuk.
A kockára vágott zellergumót, karalábét és fehérrépát egy forró serpenyőben barnára pirítjuk 3-4 evőkanál olajon. Karamellizáljuk, majd a levesbe dobjuk a felkockázott burgonyával együtt. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett a kolbászos savanyúkáposzta-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!