Hirdetés

Kolbászos savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
6 - 7 ek olaj vagy zsír
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
2 ½ l csirke- vagy marhaalaplé
Hozzávaló kipipálva
500 g savanyú káposzta
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk szárított tárkony
Hozzávaló kipipálva
2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
250 g füstölt kolbász
Hozzávaló kipipálva
100 g zellergumó
Hozzávaló kipipálva
100 g karalábé
Hozzávaló kipipálva
100 g fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
100 g burgonya
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kolbászos savanyúkáposzta-leves

A kolbász füstössége rendkívül jól passzol a káposzta savasságához. Ez a leves tökéletes alternatíva, ha egy kis savanyú káposztás-csülkös bableveshez hasonló ízvilágra vágyunk, de nem akarunk bajlódni a bab áztatásával és a csülök megfőzésével, így egy csomó időt megspórolunk, mégis egy jellegében nagyon hasonló ételt kapunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
24
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
6 - 7 ek olaj vagy zsír
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 tk fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
2 ½ l csirke- vagy marhaalaplé
Hozzávaló kipipálva
500 g savanyú káposzta
Hozzávaló kipipálva
1 ½ tk szárított tárkony
Hozzávaló kipipálva
2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
250 g füstölt kolbász
Hozzávaló kipipálva
100 g zellergumó
Hozzávaló kipipálva
100 g karalábé
Hozzávaló kipipálva
100 g fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
100 g burgonya
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A savanyúkáposzta leves elkészítéséhez az aprított hagymát és fokhagymát 3-4 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és még 2-3 percig pirítjuk. Rátesszük a fűszerköményt, felöntjük 500 ml alaplével, és egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék alaplevet, a savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találjuk, előtte át is moshatjuk), a tárkonyt, a babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, és felforraljuk.

A kockára vágott zellergumót, karalábét és fehérrépát egy forró serpenyőben barnára pirítjuk 3-4 evőkanál olajon. Karamellizáljuk, majd a levesbe dobjuk a felkockázott burgonyával együtt. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főttek, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a kolbászos savanyúkáposzta-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat! Exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?