Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
40 g füstölt zsírszalonna
1 szál ALDI paprikás lángolt kolbász
1 csipet egész kömény
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só, bors
1 tk majoranna
1 tk szárított zsálya
1 ek keményítő
1 csapott ek pirospaprika
500 g savanyú káposzta
1 ek ALDI Milfina tejföl

A húsgombóchoz

300 g darált sertés hús
só, bors
1 - 1 csipet zsálya, rozmaring, kakukkfű, majoranna
1 mk pirospaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma

A tálaláshoz

tejföl
2 db bagett
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Korhelyleves - tuti tipp másnaposság ellen

Akármennyire is lesztek másnaposok szilveszter után, nekem van egy olyan király korhelyleves-receptem, ami tuti, hogy helyreráz titeket!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
40 g füstölt zsírszalonna
1 szál ALDI paprikás lángolt kolbász
1 csipet egész kömény
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só, bors
1 tk majoranna
1 tk szárított zsálya
1 ek keményítő
1 csapott ek pirospaprika
500 g savanyú káposzta
1 ek ALDI Milfina tejföl

A húsgombóchoz

300 g darált sertés hús
só, bors
1 - 1 csipet zsálya, rozmaring, kakukkfű, majoranna
1 mk pirospaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma

A tálaláshoz

tejföl
2 db bagett
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A karikázott kolbászt is rádobjuk. Megszórjuk az egész köménnyel. Ha a kolbász is lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a keményítővel. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és fél órán át főzzük.

Közben a húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha letelt a fél óra, beledobáljuk a  gombócokat a levesbe és kb. 5-6 percig főzzük őket. Behabarjuk a levest: 2 evőkanál tejfölt kikavarunk egy merőkanál forró lével, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, kész is.

A bagetteket 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk és ha megsültek bedörzsöljük őket fokhagymával. A levest a fokhagymás bagettel és tejföllel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások