Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 300 ml víz
- 2 púpozott tk keményítő (vagy liszt)
- 150 ml tej
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- só, bors
- 1 nagy ek tejföl
- 4 db tojás
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 300 ml víz
- 2 púpozott tk keményítő (vagy liszt)
- 150 ml tej
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- só, bors
- 1 nagy ek tejföl
- 4 db tojás
A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc zúzással teljesen simára pürésítjük (ehhez nyugodtan használhattok turmixgépet is).
Az így kapott szép zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük, addig pedig elkészítjük a tojásokat: vizet forralunk, óvatosan belehelyezzük a tojásokat és 6,5 – 7 percig főzzük. Rögtön lehűtjük őket hideg vízzel, majd megpucoljuk. Óvatosan kettévágjuk őket, mert a belsejükben a sárgája még picit folyós marad, így helyezzük a kitálalt főzelék tetejére!