Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1 kg fagyasztott zöldborsó
300 ml víz
2 púpozott tk keményítő
150 ml tej
2 csokor petrezselyem
só, bors
1 nagy ek tejföl
4 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legjobb és legzöldebb zöldborsófőzelék perfekt főtt tojással

Ez a főzelék annyira zöld és annyira finom lett, amennyire csak lehet, és a hozzá feltétként adott tökéletes főtt tojással együtt garantáltan az is imádni fogja, akit eddig menzás rémálmok gyötörtek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
32
Hirdetés

Hozzávalók

1 kg fagyasztott zöldborsó
300 ml víz
2 púpozott tk keményítő
150 ml tej
2 csokor petrezselyem
só, bors
1 nagy ek tejföl
4 db tojás
Bevásárlólistához adom

Fotó: Fördős Peti

A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc zúzással teljesen simára pürésítjük (ehhez nyugodtan használhattok turmixgépet is).

Az így kapott szép zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük, addig pedig elkészítjük a tojásokat: vizet forralunk, óvatosan belehelyezzük a tojásokat és 6,5 – 7 percig főzzük. Rögtön lehűtjük őket hideg vízzel, majd megpucoljuk. Óvatosan kettévágjuk őket, mert a belsejükben a sárgája még picit folyós marad, így helyezzük a kitálalt főzelék tetejére!

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások