Receptek

Lencsefőzeléksültvirslivel

Lencsefőzelék sült virslivel

Hozzávalók
500 g
lencse
1 fej
nagyobb vöröshagyma
1 mk
füstölt pirospaprika (vagy sima)
só, bors
2 ek
cukor
2 db
babérlevél
2 tk
mustár
1 tk
ecet
2 ek
liszt
3 ek
tejföl
virsli

Elkészítés
Természetesen lehetne készíteni egy kókusztejes sáfrányos lencsefőzeléket mentás bárányfasírttal, de tudjátok, hogy mi az ilyen okosságok helyett sokszor inkább a klasszikus ízek hívei vagyunk, így most jöhet is a végtelenül puritán, mégis imádnivaló lencsefőzelék!

Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is a cukor. Ha karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről rászórjuk a füstölt paprikát. Hozzáadjuk a mustárt, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és jöhet is a lencse.

lencsefozelek virslivel

Beledobjuk a babérlevelet, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter vízzel. Intenzíven sózzuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele az ecet. Most pedig behabarjuk: a lisztet kikeverjük a tejföllel és 1 deci vízzel, majd az egészet csomómentesre keverjük. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és ezzel a főzelék KÉSZ! Bevagdossuk a virslit majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben. A lencsefőzeléket a sült virslivel tálaljuk és meg is vagyunk.

Ezek a lencsés ételek is érdekelhetnek:

Kapros lencsegulyásLentejas, a spanyolok brutális lencsefőzelékeVegán lencsefasírt

www.streetkitchen.hu

Néha igenis érdemes beszélgetni még az olyan alapreceptkről is, mint a lencsefőzelék. Ugyanis ha jól van elkészítve, akkor ez egy zseniális étel, ami ráadásul még szerencsét is hoz.

Hozzávalók

4 - 6 főre
500 g
lencse
1 fej
nagyobb vöröshagyma
1 mk
füstölt pirospaprika (vagy sima)
só, bors
2 ek
cukor
2 db
babérlevél
2 tk
mustár
1 tk
ecet
2 ek
liszt
3 ek
tejföl
virsli
Természetesen lehetne készíteni egy kókusztejes sáfrányos lencsefőzeléket mentás bárányfasírttal, de tudjátok, hogy mi az ilyen okosságok helyett sokszor inkább a klasszikus ízek hívei vagyunk, így most jöhet is a végtelenül puritán, mégis imádnivaló lencsefőzelék!

Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is a cukor. Ha karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről rászórjuk a füstölt paprikát. Hozzáadjuk a mustárt, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és jöhet is a lencse.

lencsefozelek virslivel

Beledobjuk a babérlevelet, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter vízzel. Intenzíven sózzuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele az ecet. Most pedig behabarjuk: a lisztet kikeverjük a tejföllel és 1 deci vízzel, majd az egészet csomómentesre keverjük. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és ezzel a főzelék KÉSZ! Bevagdossuk a virslit majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben. A lencsefőzeléket a sült virslivel tálaljuk és meg is vagyunk.

Ezek a lencsés ételek is érdekelhetnek:

Kapros lencsegulyásLentejas, a spanyolok brutális lencsefőzelékeVegán lencsefasírt

Ha tetszett a Lencsefőzelék sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept