Vegán receptek

Vegánlencsefasírt

Vegán lencsefasírt

Hozzávalók
A masszához
1 szál
répa
(kisebb)
1 fej
hagyma
(kisebb)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olívaolaj
300 g
lencse
(konzerv, leszűrt)
1 tk
füstölt paprika
Az ízesítéshez
200 g
lencse
(konzerv, leszűrt)
1 kis csokor
aprított petrezselyem
4 - 5 ág
aprított kakukkfű
1 tk
vörösborecet
1 tk
szójaszósz
3 ek
zabliszt
1 csipet
chilipehely
só, bors
A sütéshez
panko morzsa vagy sima zsemlemorzsa
bő olaj

Elkészítés

A reszelt répát és a kis kockákra aprított hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzádobjuk a 300 g lencsét, és pár perc alatt ezzel is átpirítjuk, majd jöhet bele a füstölt paprika. Az egészet botmixerrel pépesítjük, majd kihűtjük. Hozzátesszük az ízesítéshez szükséges alapanyagokat, (ekkor kerül hozzá az egész lencse is) majd összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Golyókat formázunk belőle, vagy szükség szerint hambi- vagy hotdog-húst. Hűtőbe tesszük, amíg le nem hűltek teljesen, majd beolajozzuk őket, és óvatosan beleforgatjuk a morzsába. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük a lencsefasírtokat.

Vegán lencsefasírt

www.streetkitchen.hu

Tisztázzuk már az elején, hogy ez egy alaprecept, innentől kezdve ti döntitek el, mire használjátok: tökéletes burgerbe, hot dogba, de csak magában is. Maximum máshogy formázzátok az aktuális fogásnak megfelelően.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 - 4 főre
A masszához
1 szál
répa
(kisebb)
1 fej
hagyma
(kisebb)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olívaolaj
300 g
lencse
(konzerv, leszűrt)
1 tk
füstölt paprika
Az ízesítéshez
200 g
lencse
(konzerv, leszűrt)
1 kis csokor
aprított petrezselyem
4 - 5 ág
aprított kakukkfű
1 tk
vörösborecet
1 tk
szójaszósz
3 ek
zabliszt
1 csipet
chilipehely
só, bors
A sütéshez
panko morzsa vagy sima zsemlemorzsa
bő olaj

A reszelt répát és a kis kockákra aprított hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzádobjuk a 300 g lencsét, és pár perc alatt ezzel is átpirítjuk, majd jöhet bele a füstölt paprika. Az egészet botmixerrel pépesítjük, majd kihűtjük. Hozzátesszük az ízesítéshez szükséges alapanyagokat, (ekkor kerül hozzá az egész lencse is) majd összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Golyókat formázunk belőle, vagy szükség szerint hambi- vagy hotdog-húst. Hűtőbe tesszük, amíg le nem hűltek teljesen, majd beolajozzuk őket, és óvatosan beleforgatjuk a morzsába. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük a lencsefasírtokat.

Vegán lencsefasírt

Ha tetszett a Vegán lencsefasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept