Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
400 g sertéslapocka
3 fej hagyma
70 g szalonna
1 ek pirospaprika
só, bors
1 tk őrölt kömény
babérlevél
2 gerezd fokhagyma
350 g krumpli
250 g friss zöldbab
100 ml tejföl
1 ek liszt
1 csokor kapor
1 ek tárkonyecet (vagy citromlé)
1 - 2 ág friss tárkony
Hirdetés

Magyaros ízvilág levesbe zárva!

A nagy palócról elnevezett savanykás, tartalmas leves. Nem lehet vele hibázni! Magyar szájba magyar ételt!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
400 g sertéslapocka
3 fej hagyma
70 g szalonna
1 ek pirospaprika
só, bors
1 tk őrölt kömény
babérlevél
2 gerezd fokhagyma
350 g krumpli
250 g friss zöldbab
100 ml tejföl
1 ek liszt
1 csokor kapor
1 ek tárkonyecet (vagy citromlé)
1 - 2 ág friss tárkony

A húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a szalonnapörcöt kivesszük a zsírból.  Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a húst és alaposan megpirítjuk, ekkor mehet rá a pirospaprika és amint elkevertük annyi víz amennyi ellepi.

A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, a zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és külön megfőzzük sós vízben. Amint a pörköltünk kész ráöntjük főzőlevével együtt a burgonyát és a zöldbabot. Adunk hozzá annyi alaplevet vagy vizet hogy nagyjából 4 liternyi levest kapjunk. Felforraljuk és a liszttel elkevert tejföllel némi hőkiegyenlítést követően behabarjuk a levest. Beledobjuk az apróra vágott kaprot, tárkonyt és némi tárkonyecettel (vagy citromlével) ízesítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások