Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Medvehagymafőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
50 ml olaj
1 - 2 gerezd fokhagyma
600 g medvehagyma
só, bors
500 ml tej
500 ml víz
2 ek liszt
100 ml víz
400 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Medvehagymafőzelék

A kép láttán az ember azt gondolná, ez bizony ez mezei spenót, pedig nem! Ezt is az egyik kedvenc szezonális alapanyagunkból készítettük, mert ez bizony medvehagymafőzelék!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
50 ml olaj
1 - 2 gerezd fokhagyma
600 g medvehagyma
só, bors
500 ml tej
500 ml víz
2 ek liszt
100 ml víz
400 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk és borsozzuk, és ha összeesett a medvehagyma, felöntjük a tejjel és a vízzel. Ha megfőttek a levelek, a lisztet kikeverjük egy kis vízzel, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Ha felforrt, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a főzeléket. Tükörtojással tálaljuk.

Ha tetszett a medvehagymafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások