Hozzávalók
- 50 ml olaj
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 600 g medvehagyma
- só, bors
- 500 ml tej
- 500 ml víz
- 2 ek liszt
- 100 ml víz
- 400 ml tejszín
Hozzávalók
- 50 ml olaj
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 600 g medvehagyma
- só, bors
- 500 ml tej
- 500 ml víz
- 2 ek liszt
- 100 ml víz
- 400 ml tejszín
A felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk és borsozzuk, és ha összeesett a medvehagyma, felöntjük a tejjel és a vízzel. Ha megfőttek a levelek, a lisztet kikeverjük egy kis vízzel, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Ha felforrt, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a főzeléket. Tükörtojással tálaljuk.
Ha tetszett a medvehagymafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!