Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A halászléhez

2 ½ kg tisztított ponty
500 g halbelsőség (ikra, haltej)
3 fej hagyma (kb. 200 g/fej)
3 - 3 ½ l víz
4 ek pirospaprika
3 db halászlékocka
1 tk sűrített paradicsom
4 - 5 db chilipaprika
1 - 2 ek paprikakrém

A tésztához

400 g liszt
4 db tojás
1 mk só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zsolti-féle mohácsi halászlé

A halászlé a szívügyem. Nincs az a pillanat, amikor ne tudnám két pofára falni. Természetesen, ha valaki a passzírozott változatot készíti, azt is megeszem, de nekem a halászlé így az igazi. Egyszerűen imádom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A halászléhez

2 ½ kg tisztított ponty
500 g halbelsőség (ikra, haltej)
3 fej hagyma (kb. 200 g/fej)
3 - 3 ½ l víz
4 ek pirospaprika
3 db halászlékocka
1 tk sűrített paradicsom
4 - 5 db chilipaprika
1 - 2 ek paprikakrém

A tésztához

400 g liszt
4 db tojás
1 mk só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A mohácsi halászlé elkészítéséhez a halat és a belsőséget erősen besózzuk, majd legalább 1, de inkább több órára, akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és a sót, majd kézzel, határozott mozdulatokkal begyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.

A hosszabbik oldala mentén kb. 4 cm-es sávokra vágjuk, és enyhén belisztezzük az így kapott tésztacsíkokat. 3-4 darabot egymásra helyezünk, majd gyufaszál vastagságú szeletekre vágjuk. A kezünkkel lazán átmozgatjuk az így kapott gyufatésztát, és enyhén sós, bő, lobogó vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.

A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és egy kevés víz hozzáadásával leturmixoljuk. Bográcsba tesszük a hagymát, felöntjük kb. 1 l vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a lesózott halat, felöntjük a maradék vízzel, majd felforraljuk.

Ha felforrt, megszórjuk a pirospaprikával, és hagyjuk, hogy a zsírban szépen feloldódjon a paprika. Hozzáadjuk a halászlékockát, a sűrített paradicsomot, a chilipaprikát és a paprikakrémet. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, majd nagyon erős lángon 30 percig zubogtatjuk.

A mohácsi halászlé befejezése és tálalás

Ha letelt a főzési idő, hozzáadjuk a halbelsőséget, és további 5-8 percig erős lángon főzzük, majd levesszük a bográcsot a tűzről.

Tányérba szedjük a tésztát, majd szedünk rá a levesből, és már kanalazhatjuk is. 

Zsolti-féle mohácsi halászlé
Zsolti-féle mohácsi halászlé
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pihentetési idő: min. 60 perc
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Összesen: 110 perc

Ha tetszett a Zsolti-féle mohácsi halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?