Hirdetés

Nagyon zöld spárgakrémleves

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A leveshez:

500 g zöldspárga
1,2 l víz
50 g spenót
1 csokor petrezselyem
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
só, fehér bors

A tormás mascarponekrémhez:

250 g mascarpone
2 ek reszelt torma
Hirdetés

Nagyon zöld spárgakrémleves

Egyszerűen rajongunk a zöld spárgáért! Egy gyönyörű, finom és egészséges zöldségről van szó, aminek most, hogy itt van a szezonja, képtelenek vagyunk ellenállni. Állandóan készülnek nálunk spárgás kaják, most pedig megmutatjuk a legzöldebb spárgakrémlevesnek is a receptjét!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A leveshez:

500 g zöldspárga
1,2 l víz
50 g spenót
1 csokor petrezselyem
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
só, fehér bors

A tormás mascarponekrémhez:

250 g mascarpone
2 ek reszelt torma

A spárgát megmossuk és letörjük az alsó fásabb részét. A csúcsokat levágjuk, 1,2 liter sózott vízbe dobjuk. Amint elkezd forrni a víz, kivesszük őket és jeges vízbe szedjük tálalásig. Ugyanebben a vízben puhára főzzük (kb. 2-3 perc alatt) a spárga szárait, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk, majd ezeket is kihorgásszuk a vízből és mehet is egy turmixgépbe (vagy botmixerrel) kevés főzővíz hozzáadásával pépesítjük.

Vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a spárgapürét, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, borsozzuk és botmixerrel, kevés főzőlé hozzáadásával az egészet pépesítjük. Átszűrjük egy edénybe, hozzáöntjük a spárga főzőlevét és felforraljuk. A mascarponekrémhez felverjük a mascarponét, majd hozzákeverjük a reszelt tormát és kevés sót. A spárgacsúcsokat vízgőz fölött vagy mikróban megmelegítjük, a kitálalt levesre kanalazzuk a tormás habot, és pár darab spárgarügyet is dobunk a levesbe.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások