Hirdetés

Nagyon zöld spárgakrémleves

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez:

500 g zöldspárga
1.2 l víz
50 g spenót
1 csokor petrezselyem
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
só, fehér bors

A tormás mascarponekrémhez:

250 g mascarpone
2 ek reszelt torma
Hirdetés

Nagyon zöld spárgakrémleves

Egyszerűen rajongunk a zöld spárgáért! Egy gyönyörű, finom és egészséges zöldségről van szó, aminek képtelenek vagyunk ellenállni. Állandóan készülnek nálunk spárgás kaják, most pedig megmutatjuk a legzöldebb spárgakrémleves receptjét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez:

500 g zöldspárga
1.2 l víz
50 g spenót
1 csokor petrezselyem
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
só, fehér bors

A tormás mascarponekrémhez:

250 g mascarpone
2 ek reszelt torma

Egészséges és finom spárgakrémleves

Ezzel a levessel egyszerűen és finoman juttathatunk vitaminokat a gyermekek szervezetébe, könnyedén lenyűgözhetőek a vendégek és feldobható a vasárnapi ebéd. Nincs is más hátra, minthogy elinduljunk a piacra és beszerezzük a spárgákat, majd elkészítsük ezt az isteni és sokoldalú zöldséget.

Hogyan készítsük el?

A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó fásabb részét. A csúcsokat levágjuk, 1,2 liter sózott vízbe dobjuk.  Amint elkezd forrni a víz, kivesszük őket és jeges vízbe szedjük tálalásig. Ez azért fontos, hogy ne főjenek tovább és megőrizzék a szép zöld színüket a spárga csúcsai.

Ha egyébként kíváncsiak vagytok, hogy miért ezeket a részeit használjuk a spárgának és minden mást is tudni szeretnétek erről a fantasztikus zöldségről, akkor olvassátok el a spárga kisokosunkat.

Ugyanebben a vízben puhára főzzük (kb. 2-3 perc alatt) a spárga szárait, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk, majd ezeket is kihorgásszuk a vízből és mehet is a turmixgépbe (vagy botmixerrel), amivel kevés főzővíz hozzáadásával pépesítjük.

Egészséges spárgakrémleves

Vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a spárgapürét, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, borsozzuk és botmixerrel, kevés főzőlé hozzáadásával az egészet pépesítjük. Átszűrjük egy edénybe, hozzáöntjük a spárga főzőlevét és felforraljuk.

A mascarpone krémhez felverjük a mascarponét, majd hozzákeverjük a reszelt tormát és kevés sót. A spárgacsúcsokat vízgőz fölött vagy mikróban megmelegítjük, a kitálalt levesre kanalazzuk a tormás habot, és pár darab spárgarügyet is dobunk a levesbe. El is készültünk a remek fogással. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de higyjétek el, néhány perc alatt, nagyon tuti lesz a végeredmény. Mivel valószínűleg mindenkinek ízleni fog, egy idő után rutinból fogjátok már elkészíteni!

Spárgakrémleves tálalása

Ti is imádjátok a spárgát?

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások