Hozzávalók
A leveshez:
- 500 g zöldspárga
- 1.2 l víz
- 50 g spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, fehér bors
A tormás mascarponekrémhez:
- 250 g mascarpone
- 2 ek reszelt torma
- só
Hozzávalók
A leveshez:
- 500 g zöldspárga
- 1.2 l víz
- 50 g spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, fehér bors
A tormás mascarponekrémhez:
- 250 g mascarpone
- 2 ek reszelt torma
- só
Egészséges és finom spárgakrémleves
Ezzel a levessel egyszerűen és finoman juttathatunk vitaminokat a gyermekek szervezetébe, könnyedén lenyűgözhetőek a vendégek és feldobható a vasárnapi ebéd. Nincs is más hátra, minthogy elinduljunk a piacra és beszerezzük a spárgákat, majd elkészítsük ezt az isteni és sokoldalú zöldséget.
Hogyan készítsük el?
A spárgát megmossuk, és letörjük az alsó fásabb részét. A csúcsokat levágjuk, 1,2 liter sózott vízbe dobjuk. Amint elkezd forrni a víz, kivesszük őket és jeges vízbe szedjük tálalásig. Ez azért fontos, hogy ne főjenek tovább és megőrizzék a szép zöld színüket a spárga csúcsai.
Ha egyébként kíváncsiak vagytok, hogy miért ezeket a részeit használjuk a spárgának és minden mást is tudni szeretnétek erről a fantasztikus zöldségről, akkor olvassátok el a spárga kisokosunkat.
Ugyanebben a vízben puhára főzzük (kb. 2-3 perc alatt) a spárga szárait, amit 2-3 cm-es darabokra vágunk, majd ezeket is kihorgásszuk a vízből és mehet is a turmixgépbe (vagy botmixerrel), amivel kevés főzővíz hozzáadásával pépesítjük.
Vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a spárgapürét, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, spenótot, borsozzuk és botmixerrel, kevés főzőlé hozzáadásával az egészet pépesítjük. Átszűrjük egy edénybe, hozzáöntjük a spárga főzőlevét és felforraljuk.
A mascarpone krémhez felverjük a mascarponét, majd hozzákeverjük a reszelt tormát és kevés sót. A spárgacsúcsokat vízgőz fölött vagy mikróban megmelegítjük, a kitálalt levesre kanalazzuk a tormás habot, és pár darab spárgarügyet is dobunk a levesbe. El is készültünk a remek fogással. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de higyjétek el, néhány perc alatt, nagyon tuti lesz a végeredmény. Mivel valószínűleg mindenkinek ízleni fog, egy idő után rutinból fogjátok már elkészíteni!