Hozzávalók
- 350 g spagetti
- 4 db tojás
- 1 ½ ek olívaolaj
- 1 ½ ek vaj
- 5 dkg parmezán (vagy pecorino)
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg zöldspárga
- só
- bors
Hozzávalók
- 350 g spagetti
- 4 db tojás
- 1 ½ ek olívaolaj
- 1 ½ ek vaj
- 5 dkg parmezán (vagy pecorino)
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg zöldspárga
- só
- bors
Egy serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk és hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk. A spárgáknak letörjük a fás végeit, 4-6 vékony csíkra vágjuk mindegyiket és a csirkéhez adjuk. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, adunk hozzá egy kis sót, frissen őrölt borsot, egy habverővel elkeverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Sós vízben kifőzzük a tésztát és a csirkéhez adjuk, lejjebb vesszük a serpenyő alatt a lángot. A tojásos keveréket a csirkés-tésztára öntjük és gyorsan, alaposan elkeverjük. A tészta főzővízéből egy kicsit a tésztához adunk, hogy szép krémes legyen. Végül tört borssal és reszelt parmezánnal tálaljuk.