Hirdetés

Carbonara spaghetti spárgával

Hozzávalók

350 g spagetti
4 db tojás
1 ½ ek olívaolaj
1 ½ ek vaj
5 dkg parmezán (vagy pecorino)
25 dkg csirkemell
25 dkg zöldspárga
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Carbonara spaghetti spárgával

Miért kellene minden ételt ugyan úgy készíteni, mint ahogyan megszoktuk? Ha itt a spárgaszezon csempésszük bele, mondjuk a carbonara spaghettibe is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

350 g spagetti
4 db tojás
1 ½ ek olívaolaj
1 ½ ek vaj
5 dkg parmezán (vagy pecorino)
25 dkg csirkemell
25 dkg zöldspárga
bors
Bevásárlólistához adom

Egy serpenyőben vajat és olívaolajat hevítünk és hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk. A spárgáknak letörjük a fás végeit, 4-6 vékony csíkra vágjuk mindegyiket és a csirkéhez adjuk. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, adunk hozzá egy kis sót, frissen őrölt borsot, egy habverővel elkeverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Sós vízben kifőzzük a tésztát és a csirkéhez adjuk, lejjebb vesszük a serpenyő alatt a lángot. A tojásos keveréket a csirkés-tésztára öntjük és gyorsan, alaposan elkeverjük. A tészta főzővízéből egy kicsit a tésztához adunk, hogy szép krémes legyen. Végül tört borssal és reszelt parmezánnal tálaljuk.

img_9243.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások