Az olajon lepirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, elkeverjük benne a curryport, sózzuk, borsozzuk, és beleöntjük a lencsét. Felöntjük az alaplével, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. A vége felé belereszeljük a narancs negyedének a héját, rálocsoljuk az egész kifacsart levét, belekeverjük a kókusztejszínt, és kész is.
Fűszeres, krémes, kicsit karácsonyi hangulatú leves. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a currys ízeket. Egy gyors vacsinak hétköznap tökéletes.
Hozzávalók
4 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(kisebb)
1 gerezd
fokhagyma
1
cm friss gyömbér
2 tk
currypor
só, bors
250 g
vöröslencse
1 l
zöldségalaplé
1 db
narancs
100 ml
kókusztejszín
Az olajon lepirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért, elkeverjük benne a curryport, sózzuk, borsozzuk, és beleöntjük a lencsét. Felöntjük az alaplével, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. A vége felé belereszeljük a narancs negyedének a héját, rálocsoljuk az egész kifacsart levét, belekeverjük a kókusztejszínt, és kész is.
Ha tetszett a Narancsos-currys vöröslencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!