Hirdetés

Török vöröslencse-krémleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 szál sárgarépa (nagyobb)
2 tk sűrített paradicsom
250 g vöröslencse
1 mk chilipehely
1 csipet fahéj
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított oregánó
1.8 l alaplé
1 csokor friss menta (kisebb)
pár csepp citromlé

A díszítéshez (ízlés szerint)

olívaolaj
chilipehely
friss menta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Török vöröslencse-krémleves

Ennek a levesnek a különlegessége a menta: ha hagyjátok állni egy éjszakát, és csak másnap eszitek meg, nagyon jól előhozza az ízeket és aromákat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 szál sárgarépa (nagyobb)
2 tk sűrített paradicsom
250 g vöröslencse
1 mk chilipehely
1 csipet fahéj
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított oregánó
1.8 l alaplé
1 csokor friss menta (kisebb)
pár csepp citromlé

A díszítéshez (ízlés szerint)

olívaolaj
chilipehely
friss menta
Bevásárlólistához adom

Az olajon egy nagy lábasban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Rányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és mehet rá a kis kockákra vágott répa is. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és kicsit lepirítjuk. Belekeverjük a lencsét, majd megszórjuk a menta kivételével az összes fűszerrel. Elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon addig rotyogtatjuk, amíg a lencse meg nem puhul.

Belerakjuk a mentát, az egészet leturmixoljuk, pár csepp citromlével ízesítjük, és visszarakjuk egyet forrni. Chilipehellyel és friss mentával díszítjük.

Török vöröslencse-krémleves

Ha tetszett a török vöröslencse-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások