Hozzávalók
- 100 g vöröslencse
- 250 ml víz
- csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 140 g paradicsompüré
- 60 g aszalt paradicsom
- csipet cukor
- só
- bors
friss fűszerek oregano. bazsalikom
- 250 g penne
- víz a főzéshez
Aszalt paradicsomos vöröslencsés penne
Hozzávalók
- 100 g vöröslencse
- 250 ml víz
- csipet só
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 140 g paradicsompüré
- 60 g aszalt paradicsom
- csipet cukor
- só
- bors
friss fűszerek oregano. bazsalikom
- 250 g penne
- víz a főzéshez
Fotó: Szilágyi Nóri
A vöröslencsét felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy csipet sót és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben, 1 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk. Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, csipet cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, végül pár perc alatt összefőzzük a megfőtt vöröslencsével.
A tésztát közben forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük. Ha kicsit sűrűbb lenne a szósz, a tészta főzővizéből keverünk hozzá 1-2 evőkanállal.