Hozzávalók
- 250 g lencse
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- ½ tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- olaj
A panírozáshoz
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 db tojás
Hozzávalók
- 250 g lencse
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- ½ tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- olaj
A panírozáshoz
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 db tojás
Na, hát pont ilyen ez a lencsefasírt is! Nincs is más tennivaló a hétvégi buli előtt, mint bevásárolni egy nagy adag lencsét és meglepni a vendégeket ezzel a különleges finomsággal!
A vega fasírt: vöröslencse hús helyett
A vöröslencsét 7-8 dl sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen összetörjük villával vagy akár egy késes robotgéppel is apróra törhetjük. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajon lepirítjuk és a pépesített lencséhez adjuk, majd mehetnek hozzá a római kömény, a pirospaprika, a só, a bors és a tojás.
Már csak ki kell sütni a vöröslencse-fasírtot
Vizezett kézzel körülbelül tojás nagyságú darabokat vagdalt alakúra formázunk a masszából és liszt-tojás-morzsa sorrendben egyesével bepanírozzuk őket. Végül egy serpenyőben közepes lángon kevés olajban, vagy ha kicsit egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor kókuszzsírban készre sütjük. Fontos, hogy sütés közben megforgassuk a vöröslencse-fasírtokat, hogy minden oldaluk alaposan megsüljön.
Ízlés szerint sültkrumplival, krumplipürével, bulgurral, rizzsel vagy salátával tálalhatjuk. Amellett, hogy főételnek tökéletes a vöröslencse-fasírt, vendégváróként vagy előételként is megállja a helyét. Miután hagytuk kihűlni a fasírtokat, kenyérrel vagy savanyúsággal fel is szolgálhatjuk a családnak és a vendégeknek.