Hirdetés
Green Kitchen

Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!

Hozzávalók

4
személyre
+
250 g lencse
1 fej kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
½ tk római kömény
1 tk pirospaprika
só, bors
olaj

A panírozáshoz

liszt
zsemlemorzsa
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!

Sokan mondják, hogy nem szeretik a vega kajákat, mert nem laknak jól tőlük. Persze biztos sok ilyen húsmentes recept van, de mi igyekszünk olyanokat mutatni, amik után elégedetten dőlhettek hátra, hogy finomat is ettetek és brutál jól is laktatok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
40
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
250 g lencse
1 fej kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
½ tk római kömény
1 tk pirospaprika
só, bors
olaj

A panírozáshoz

liszt
zsemlemorzsa
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Na, hát pont ilyen ez a lencsefasírt is! Nincs is más tennivaló a hétvégi buli előtt, mint bevásárolni egy nagy adag lencsét és meglepni a vendégeket ezzel a különleges finomsággal!

A vega fasírt: vöröslencse hús helyett

A vöröslencsét 7-8 dl sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen összetörjük villával vagy akár egy késes robotgéppel is apróra törhetjük. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajon lepirítjuk és a pépesített lencséhez adjuk, majd mehetnek hozzá a római kömény, a pirospaprika, a só, a bors és a tojás.

Vöröslencse fasírt burgonyapürével

Már csak ki kell sütni a vöröslencse-fasírtot

Vizezett kézzel körülbelül tojás nagyságú darabokat vagdalt alakúra formázunk a masszából és liszt-tojás-morzsa sorrendben egyesével bepanírozzuk őket. Végül egy serpenyőben közepes lángon kevés olajban, vagy ha kicsit egészségesebben szeretnénk elkészíteni, akkor kókuszzsírban készre sütjük. Fontos, hogy sütés közben megforgassuk a vöröslencse-fasírtokat, hogy minden oldaluk alaposan megsüljön.

Ízlés szerint sültkrumplival, krumplipürével, bulgurral, rizzsel vagy salátával tálalhatjuk. Amellett, hogy főételnek tökéletes a vöröslencse-fasírt, vendégváróként vagy előételként is megállja a helyét. Miután hagytuk kihűlni a fasírtokat, kenyérrel vagy savanyúsággal fel is szolgálhatjuk a családnak és a vendégeknek.

Vöröslencse fasírt tálalása

Finom lencsés ételek

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások