Hirdetés
Bespájzolva

Olasz hagymaleves

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
6 fej hagyma (nagy)
30 g vaj
3 ek olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág friss kakukkfű
5 gerezd fokhagyma
200 ml vörösbor
1 l marhaalaplé
1 db ciabatta
1 csomag mozzarella
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz hagymaleves

Az olasz hagymaleves alapvetően abban tér el a francia társától, hogy ez vörösboros és más sajtokat használnak. Érdemes ezt is kipróbálni, mert a mozzarella-ciabatta kombó nagyon jól passzol ehhez a leveshez!
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
6 fej hagyma (nagy)
30 g vaj
3 ek olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág friss kakukkfű
5 gerezd fokhagyma
200 ml vörösbor
1 l marhaalaplé
1 db ciabatta
1 csomag mozzarella
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hagymát félfőre vágjuk, lassan megkaramellizáljuk az olaj és vaj keverékén, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, hozzáöntjük a bort, majd ha elpárolgott, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Kis, hőálló tálakba szedjük, majd felszeleteljük a ciabattát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakjuk a levesre, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Olasz hagymaleves

Ha tetszett az olasz hagymaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások