Vega
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 1 l zöldségalaplé
- ½ db szerecsendió
- 30 g parmezán
- ½ db citrom leve
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A bruschettához
- 1 bagett vagy ciabatta
- olívaolaj
- 100 g olajban eltett szárított paradicsom
- 4 ek szárítottparadicsom-olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 20 g reszelt parmezán
- 2 csomag mozzarella
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kg fagyasztott zöldborsó
- 1 l zöldségalaplé
- ½ db szerecsendió
- 30 g parmezán
- ½ db citrom leve
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A bruschettához
- 1 bagett vagy ciabatta
- olívaolaj
- 100 g olajban eltett szárított paradicsom
- 4 ek szárítottparadicsom-olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 20 g reszelt parmezán
- 2 csomag mozzarella
A leveshez a vaj és olívaolaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a fagyasztott zöldborsót, és 5 percet pároljuk. Felöntjük az alplével, és puhára főzzük benne a borsót. Ezután egy aprítógépben pürésítjük a többi hozzávalóval együtt.
A bruschettához a kenyérfélét 2 cm-es szeletekre vágjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Egy aprítógépben lezúzzuk a szárított paradicsomot, az olajat, a fokhagymát, a sót, a borsot és a parmezánt, és megkenjük a kenyeret vele. Mozzarellát tépkedünk rá, és a levessel tálaljuk.
Ha tetszett az olaszos borsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!