Hirdetés

Pikáns zöldségleves gyömbérrel

Hozzávalók

4
személyre
2 szál sárgarépa
100 g fagyasztott zöldborsó
2 cm-es friss gyömbér
2 szál zellerszár
1 gerezd fokhagyma
1 doboz fehérbab konzerv
1 tk kurkuma
1 tk őrölt gyömbér
só, bors
2 ek olívaolaj
1 csokor friss koriander
1 - 1 ½ l víz
Hirdetés

Pikáns zöldségleves gyömbérrel

Nem eszem sok levest, de ha akár este 10-kor eszembe jut, hogy most ennék, akkor ezt szoktam csinálni, mert nagyon hamar készen van, és azért mégsem egy uncsi zöldségleves a gyömbér és a kurkuma miatt. :D
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
2 szál sárgarépa
100 g fagyasztott zöldborsó
2 cm-es friss gyömbér
2 szál zellerszár
1 gerezd fokhagyma
1 doboz fehérbab konzerv
1 tk kurkuma
1 tk őrölt gyömbér
só, bors
2 ek olívaolaj
1 csokor friss koriander
1 - 1 ½ l víz

A répát, zellerszárat és a friss gyömbér felét tetszőleges nagyságúra felaprítjuk, majd egy lábasban kevés olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, kurkumával és alaposan elkeverjük. Beleöntjük a borsót, majd a vizet (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk). Belereszeljük a fokhagymát és a maradék friss gyömbért. Hozzáadjuk a fehérbabot, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Elzárjuk, megszórjuk az aprított friss korianderrel és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások