Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 2 cm-es friss gyömbér
- 2 szál zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz fehérbab konzerv
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt gyömbér
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 1 ½ l víz
Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 2 cm-es friss gyömbér
- 2 szál zellerszár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz fehérbab konzerv
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt gyömbér
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 csokor friss koriander
- 1 - 1 ½ l víz
A répát, zellerszárat és a friss gyömbér felét tetszőleges nagyságúra felaprítjuk, majd egy lábasban kevés olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, kurkumával és alaposan elkeverjük. Beleöntjük a borsót, majd a vizet (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk). Belereszeljük a fokhagymát és a maradék friss gyömbért. Hozzáadjuk a fehérbabot, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Elzárjuk, megszórjuk az aprított friss korianderrel és kész is.