Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 1 kis darab gyömbér
- 1 fej hagyma
- 2 ek édesköménymag
- 3 ek olaj
- 500 g sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kurkuma
- 2 l zöldségalaplé (vagy 2 db bio leveskocka)
- 150 g vöröslencse
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 4 ek görög joghurt (elhagyható)
- 4 ek szezámolaj
Hozzávalók
- 1 kis darab gyömbér
- 1 fej hagyma
- 2 ek édesköménymag
- 3 ek olaj
- 500 g sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kurkuma
- 2 l zöldségalaplé (vagy 2 db bio leveskocka)
- 150 g vöröslencse
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 4 ek görög joghurt (elhagyható)
- 4 ek szezámolaj
A gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Először egy száraz fazékban 2 perc alatt enyhén megpirítjuk az édesköménymagot, majd hozzáadjuk az olajat, a gyömbért és a hagymát, és kissé megpirítjuk. A répát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszeres keverékhez, és 5 perc alatt megpároljuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a kurkumával és az alaplével együtt a fazékba öntjük, és 25 percet főzzük. Hozzáadjuk a vöröslencsét, majd további 20 percet főzzük, alacsony lángon. Belefacsarjuk a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Sózzuk, borsozzuk, ha igényli. Négy tálba merjük, egy-egy kanál joghurttal és szezámolajjal tálaljuk.
Ha tetszett a répás vöröslencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!