Hozzávalók
- 800 g sárgabarack
- 100 g cukor
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 mk citromlé
- 1 mk fahéj
- 2 - 3 csipet szegfűszeg
- ½ db vaníliarúd
- 300 ml víz
- 120 ml tejszín
A feltéthez
- 200 g sárgabarack
- 2 - 3 ek cukor
- 1 nagy ek vaj
- 2 csipet fahéj
Sárgabarack-krémleves karamellizált barackkal
Hozzávalók
- 800 g sárgabarack
- 100 g cukor
- ½ db citrom reszelt héja
- 1 mk citromlé
- 1 mk fahéj
- 2 - 3 csipet szegfűszeg
- ½ db vaníliarúd
- 300 ml víz
- 120 ml tejszín
A feltéthez
- 200 g sárgabarack
- 2 - 3 ek cukor
- 1 nagy ek vaj
- 2 csipet fahéj
A leveshez a sárgabarackokat kimagozzuk és félrerakjuk. A cukrot egy nagyobb lábasban karamellizáljuk, majd mehetnek rá a felezett barackok, és következhet egy intenzívebb „pirítás”, kb. 5 percig, néha átkevergetve, hogy a barack leve feloldja a karamellt, és kissé összeessenek a gyümölcsök. Ezután mehet rá a citrom héja, a citromlé, a fahéj, a szegfűszeg, a vaníliarúd kikapart magjai és maga a vaníliahüvely is. Felöntjük az egészet a vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni.
Kivesszük a vaníliahüvelyt, botmixerrel alaposan lezúzzuk, miközben hozzácsorgatjuk a tejszínt is. Átszűrjük a levest és hűtőhidegre hűtjük.
Közben a feltéthez a barackokat kimagozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a vajat, majd mehetnek rá a barackok is. Alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje őket a karamell, majd hozzákeverjük a fahéjat, és hagyjuk kihűlni a gyümölcsöket. A levest a barackos feltéttel, a karamelles szafttal és kevés tejszínnel tálaljuk.
Ha tetszett a sárgabarack-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!