A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 150 g kesudió
- 1 db sárgadinnye (kb. 2 kg)
- 3 db narancs leve
- 200 ml víz
- 1 csokor menta
- 1 csokor bazsalikom
- 2 db citrom leve
- 300 ml növényi tej
- 10 g friss gyömbér
- 3 ek méz
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 150 g kesudió
- 1 db sárgadinnye (kb. 2 kg)
- 3 db narancs leve
- 200 ml víz
- 1 csokor menta
- 1 csokor bazsalikom
- 2 db citrom leve
- 300 ml növényi tej
- 10 g friss gyömbér
- 3 ek méz
2-3 órára beáztatjuk a kesudiót, hogy megpuhuljon a turmixoláshoz és egy krémes levest kapjunk. Megpucoljuk és kimagozzuk a sárgadinnyét, majd az összes hozzávalóval együtt egy turmixba küldjük, és alaposan lezúzzuk.
Ha nem lett annyira krémes a végeredmény a kesudió miatt, akkor egy szűrőn átpasszírozzuk, és máris élvezhetjük a nyár egyik legjobb nyers gyümölcslevesét, friss bazsalikommal és mentával tálalva.
- Elkészítési idő: 15 perc + 2-3 óra áztatás
Ha tetszett a krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek a krémlevesreceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves