Gluténmentes
Vega
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 800 g sárgarépa
- só, bors
- 250 ml víz
- 700 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tk citromlé
- ½ db citrom héja
- 1 ek étkezési keményítő
- ½ csokor sárgarépa zöldje
- ½ csokor petrezselyem
A gluténmentes receptek támogatója a
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 800 g sárgarépa
- só, bors
- 250 ml víz
- 700 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tk citromlé
- ½ db citrom héja
- 1 ek étkezési keményítő
- ½ csokor sárgarépa zöldje
- ½ csokor petrezselyem
A sárgarépa-főzelék elkészítéséhez a hagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban megdinszteljük az olajon. Mehet rá a kisebb kockákra vágott sárgarépa, só, bors. 3-4 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és szinte készre pároljuk benne a répát. Felöntjük a tejjel, forralunk rajta egyet, majd mehet bele a vaj, a citromlé és a citromhéj is. A répák felét kiszedjük egy tálba, a másik felét pedig a lábasban botmixerrel krémesre zúzzuk. 3-4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk a leturmixolt répából. Elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az egészet a lábasba, az előzőleg félretett répakockákkal együtt. Forralunk rajta egyet, hogy a keményítő kissé besűrítse a főzeléket, végül hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépazöldet és petrezselymet, és már ehetjük is.
Ha tetszett a sárgarépa-főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!