Hirdetés
Bespájzolva

Sárgarépafőzelék

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 fej hagyma
2 ek olaj
800 g sárgarépa
só, bors
250 ml víz
700 ml tej
60 g vaj
1 tk citromlé
½ db citrom héja
1 ek étkezési keményítő
½ csokor sárgarépa zöldje
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sárgarépafőzelék

Valószínűleg erről az ételről a legtöbb embernek a klasszik, menzás répafőzelék jut eszébe, amit vagy szeretett, vagy (és lehet, ti vagytok többen) nem. Egyébként jól is el lehet készíteni, kevés plusz sűrítőanyaggal, ahogy azt mi is tettük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 fej hagyma
2 ek olaj
800 g sárgarépa
só, bors
250 ml víz
700 ml tej
60 g vaj
1 tk citromlé
½ db citrom héja
1 ek étkezési keményítő
½ csokor sárgarépa zöldje
½ csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban megdinszteljük az olajon. Mehet rá a kisebb kockákra vágott sárgarépa, só, bors, majd 3-4 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és szinte készre pároljuk benne a répát. Felöntjük a tejjel, forralunk rajta egyet, majd mehet bele a vaj, a citromlé és a citromhéj is. A répák felét kiszedjük egy tálba, a másik felét pedig a lábasban botmixerrel krémesre zúzzuk. 3-4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk a leturmixolt répából, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az egészet a lábasba, az előzőleg félretett répakockákkal együtt. Forralunk rajta egyet, hogy a keményítő kissé besűrítse a főzeléket, végül hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépazöldet és petrezselymet, és már ehetjük is.

Sárgarépafőzelék

Ha tetszett a sárgarépafőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások