Hirdetés

Spárgafőzelék

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag zöld spárga
½ csomag fehér spárga (elhagyható)
2 db krumpli
só, bors
800 ml zöldségalaplé
1 tk citromlé
1 ek vaj
1 csokor friss snidling

A tálaláshoz

4 db főtt tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spárgafőzelék

Nagyon gyorsan elkészíthető főzelék, amit szerintem még azok is fognak szeretni, akik nem nagy főzelékesek. Itt sem kell lisztet használni a sűrítéshez, a krumpli tökéletesen megteszi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag zöld spárga
½ csomag fehér spárga (elhagyható)
2 db krumpli
só, bors
800 ml zöldségalaplé
1 tk citromlé
1 ek vaj
1 csokor friss snidling

A tálaláshoz

4 db főtt tojás
Bevásárlólistához adom

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A spárga fás végét levágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Ha maradt egy kis fehér spárgátok, mint nekem, akkor annak a külső rétegét egy zöldséghámozóval leszedjük, mert ha nem, akkor keserű lesz. Ezt is 1 cm-es darabokra vágjuk. A spárgák zsenge végeit és még néhány darabot félreteszünk (ez a mennyiség kb. ⅓-a), a többit pedig a hagymával és a kis kockákra vágott krumplival kicsit megfonnyasztjuk az olajon.

Spárgafőzelék

Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd leturmixoljuk, és mehet bele a citromlé és a vaj. Visszarakjuk a tűzre, beledobjuk a félretett spárgát, a snidlinget, és még 3 percig főzzük. Főtt tojással tálaljuk.

Ha tetszett a spárgafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások