Hozzávalók
A leveshez
- 3 - 4 db kápia paprika
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika (kisebb)
- só, bors
- 1 zacskó fagyasztott karfiolkrémleves mix
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 300 ml víz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 200 ml tejszín
A chiliolajhoz
- 50 ml olívaolaj
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 mk apróra vágott chilipaprika
A tálaláshoz
- chiliolaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 marék pirított tökmag
- 1 db bagett
Hozzávalók
A leveshez
- 3 - 4 db kápia paprika
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika (kisebb)
- só, bors
- 1 zacskó fagyasztott karfiolkrémleves mix
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 300 ml víz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 200 ml tejszín
A chiliolajhoz
- 50 ml olívaolaj
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 mk apróra vágott chilipaprika
A tálaláshoz
- chiliolaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 marék pirított tökmag
- 1 db bagett
A leveshez a paprikákat meglocsoljuk kb. 1 ek olívaolajjal, és 190-200 fokos sütőbe toljuk őket 30-35 percre, amíg feketére sül a héjuk. Mikor megsültek, még forrón letakarjuk alufóliával, és hagyjuk pihenni.
A leveshez apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát és a chilit. 2 ek olívaolajat hevítünk egy lábasban, beledobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután mehet rá a fokhagyma és a chili fele, majd sózzuk, borsozzuk. Picit pirítjuk, rádobjuk a karfiolmixet, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a kakukkfüvet, és felöntjük a vízzel.
Kb. 10-15 perc főzés után beledobjuk a magházától és héjától megfosztott paprikahúst, és alaposan leturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot.
A chiliolajhoz az olívaolajban elkeverjük a kétféle paprikát. A levest chiliolajjal, kakukkfűvel, pirított tökmaggal és bagettel tálaljuk.
Ha tetszett a sült paprikás karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!