Hirdetés

Sültpaprika-krémleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg kápia paprika
1 fej nagyobb hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
só, bors
1 tk őrölt kömény
3 ek balzsamecet
alaplé vagy víz
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sültpaprika-krémleves

A sült paprika az egyik legkirályabb alapanyag! Salátába, tésztaszószba már használtuk, de levesbe eddig még nem. Pedig iszonyú finom, mindenképp próbáljátok ki, akár hidegen, akár melegen is tökéletes nyári leves!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg kápia paprika
1 fej nagyobb hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
só, bors
1 tk őrölt kömény
3 ek balzsamecet
alaplé vagy víz
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A paprikákat 200 fokos sütőbe tesszük, és 35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, a paprikák héját lehúzzuk, és eltávolítjuk a magokat. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és rálocsoljuk a balzsamecetet. Átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Ha felforrt, botmixerrel összezúzzuk, végül hozzáadjuk a tejszínt, amivel újra felforraljuk, és kész is.

Sültpaprika-krémleves

Ha tetszett a sültpaprika-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások