Hozzávalók
- 1 kg kápia paprika
- 1 fej nagyobb hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 3 ek balzsamecet
- alaplé vagy víz
- 200 ml tejszín
Sültpaprika-krémleves
Hozzávalók
- 1 kg kápia paprika
- 1 fej nagyobb hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 3 ek balzsamecet
- alaplé vagy víz
- 200 ml tejszín
A paprikákat 200 fokos sütőbe tesszük, és 35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, a paprikák héját lehúzzuk, és eltávolítjuk a magokat. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és rálocsoljuk a balzsamecetet. Átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Ha felforrt, botmixerrel összezúzzuk, végül hozzáadjuk a tejszínt, amivel újra felforraljuk, és kész is.
Ha tetszett a sültpaprika-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!