Hirdetés
Green Kitchen

Szoljanka, az oroszok brutális levese

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
2 fej hagyma
500 g marhanyak (lehet lapocka is, de az tovább fő)
4 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1.3 - 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
250 g füstölt lapocka
1 mk kömény
só, bors
3 tk füstölt paprika
4 db babérlevél
½ fej káposzta
3 szál répa
1 db zeller (kisebb)
100 g csemegeuborka
1 tk kapribogyó
60 g olajbogyó
4 - 6 szál virsli vagy tetszőleges főzni való kolbász
2 - 3 ág friss kapor
3 - 4 szál petrezselyem
1 db citrom
200 g tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szoljanka, az oroszok brutális levese

Eredetileg ez egy gazdag, falusi levesnek készült, de ennyi finomsággal a vidék urai hamar elirigyelték.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
2 fej hagyma
500 g marhanyak (lehet lapocka is, de az tovább fő)
4 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1.3 - 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
250 g füstölt lapocka
1 mk kömény
só, bors
3 tk füstölt paprika
4 db babérlevél
½ fej káposzta
3 szál répa
1 db zeller (kisebb)
100 g csemegeuborka
1 tk kapribogyó
60 g olajbogyó
4 - 6 szál virsli vagy tetszőleges főzni való kolbász
2 - 3 ág friss kapor
3 - 4 szál petrezselyem
1 db citrom
200 g tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hagymát finomra vágjuk, és egy fazékban elkezdjük lepirítani rajta a kockára vágott marhanyakat. Ha megpirult, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a paradicsompürét, és így kevergetve 1-2 percet pirítjuk, majd felöntjük 2-300 ml vízzel vagy zöldségalaplével. Ezt zsírjára visszapirítjuk, majd beletesszük a felkockázott füstölt lapockát, átpörgetjük egy kis köménnyel, borssal és a füstölt paprikával, és ha kis színt kapott, beledobjuk a babérleveleket, és újra felöntjük egy liternyi vízzel vagy zöldségalaplével. 

Amikor a hús már harapható, de még kemény, beletesszük a csíkozott káposztát és a csíkozott vagy kockára vágott zöldségeket, és puhára főzzük a hússal együtt. Amikor minden megfőtt, beletesszük a csíkozott uborkát, az apróra vágott kapribogyót, a felezett olívabogyókat és a karikázott virsliket, rottyantunk rajta még egyet, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, belefacsarjuk a citromlevet, és ha kell, sózzuk. Végül tejföllel tálaljuk.

szoljanka
Szoljanka

Ha tetszett a szoljanka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a levesek is érdekelhetnek:

Gombócos kacsaraguleves

Újhagymás burgonyakrémleves füstölt lazaccal

Újházi-tyúkhúsleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások