Hozzávalók
- 50 g füstölt zsírszalonna
- 3 - 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk fűszerkömény
- 3 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 db paradicsom (kisebb)
- 1 db paprika (kisebb)
- 3 l alaplé
- 500 g sertéscomb
- 200 g sárgarépa
- 150 g fehérrépa
- 250 g burgonya
- 75 g rusztikus reszelt tarhonya
- 3 db babérlevél
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 50 g füstölt zsírszalonna
- 3 - 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk fűszerkömény
- 3 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 db paradicsom (kisebb)
- 1 db paprika (kisebb)
- 3 l alaplé
- 500 g sertéscomb
- 200 g sárgarépa
- 150 g fehérrépa
- 250 g burgonya
- 75 g rusztikus reszelt tarhonya
- 3 db babérlevél
- 1 kis csokor petrezselyem
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. A megtisztított, apróra vágott hagymát, és fokhagymát kb. 10 perc alatt lepirítjuk a kisült zsíron, majd félrehúzzuk a tűzről. Rátesszük a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, ráöntünk 1 l alaplevet, és felforraljuk.
Egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, majd beletesszük a kockára vágott sertéshúst, és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg háromnegyedig meg nem főtt, majd jöhet bele a karikára vágott répa, fehérrépa, a felkockázott burgonya, a tarhonya, a babérlevél és a maradék alaplé. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek és a tarhonya is megfőtt (kb. még 20-30 perc). Ellenőrizzük az ízét, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Ha tetszett a tarhonyás sertésgulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!