Hozzávalók
A levesbetéthez
- 2 szál sárgarépa felszeletelve (kisebb)
- 1 szál fehérrépa felszeletelve
- 1 szál szárzeller felszeletelve
- 0.25 db zellergumó felszeletelve
- 0.25 db karalábé felszeletelve
- 125 g tarhonya
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csokro friss petrezselyem
Az alapléhez
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 0.75 db zellergumó (kisebb)
- 0.75 db karalábé (kisebb)
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 1 tk egész fekete bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 tk szárított lestyán
- 3 - 4 liter víz
Hozzávalók
A levesbetéthez
- 2 szál sárgarépa felszeletelve (kisebb)
- 1 szál fehérrépa felszeletelve
- 1 szál szárzeller felszeletelve
- 0.25 db zellergumó felszeletelve
- 0.25 db karalábé felszeletelve
- 125 g tarhonya
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 csokro friss petrezselyem
Az alapléhez
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 0.75 db zellergumó (kisebb)
- 0.75 db karalábé (kisebb)
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- 1 tk egész fekete bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 tk szárított lestyán
- 3 - 4 liter víz
Az alapléhez a répákat, a zellert, a karalábét és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal és 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem pirul (szinte már ég) a külseje. Ezután egy nagy lábasba tesszük a maradék hozzávalókkal együtt, és közepes lángon 1-1,5 órát főzzük.
Ha kész, leszűrjük, belerakjuk a levesbetét hozzávalóit, a borsó kivételével, 10 perc főzés után mehet bele a borsó is, majd szintén 10 perc után elzárjuk. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a tarhonyás zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!