A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk paradicsompüré
- 1 tk pirospaprika
- 1.2 l víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ek keményítő
- 50 ml tejszín
- 300 g zsenge zöldborsó
- pár csepp citromlé
- 1 csokor petrezselyemzöld
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk paradicsompüré
- 1 tk pirospaprika
- 1.2 l víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ek keményítő
- 50 ml tejszín
- 300 g zsenge zöldborsó
- pár csepp citromlé
- 1 csokor petrezselyemzöld
A tavaszi borsóleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, a sárgarépát és a fehérrépát kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a répákat, valamint a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc alatt közepes lángon lepirítjuk őket. Rádobjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, és felöntjük a vízzel vagy alaplével.
Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük vigyázva, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és a levesbe csorgatjuk folyamatos keverés mellett, beledobjuk a zöldborsót is, és még 5 percig főzzük a levest. Végül kevés citromlével ízesítjük, és apróra vágott petrezselymet szórunk bele.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!