Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
1 ek paradicsompüré
2 kg csirkefarhát
½ kg csirkeszárny
4 l víz
1 ek só
1 db egész szerecsendió
1 ek egész bors
1 db tisztítatlan hagyma
1 db tv paprika
4 szál sárgarépa (kb. 500 g)
2 fej friss fokhagyma
3 szál petrezselyemgyökér zöldjével (kb. 250 g)
1 szál szárzeller (kb. 100 g)
300 g zellergumó
1 db karalábé (kb. 300 g)
2 db krumpli (kb. 200 g)
1 db paradicsom (kb. 200 g)
5 cm-es gyömbér (kisebb tojás méretű)
½ fej karfiol (kb. 350 g)
0.25 fej kelkáposzta (kb. 250 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Tökéletes húsleves csirkéből

A húsleves talán mindannyiunk kedvence, így gondoltam, segítségetekre leszek azzal, hogy egy olcsó, de csodásan ízes és mély borostyánszínű levest mutatok be nektek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
1 ek paradicsompüré
2 kg csirkefarhát
½ kg csirkeszárny
4 l víz
1 ek só
1 db egész szerecsendió
1 ek egész bors
1 db tisztítatlan hagyma
1 db tv paprika
4 szál sárgarépa (kb. 500 g)
2 fej friss fokhagyma
3 szál petrezselyemgyökér zöldjével (kb. 250 g)
1 szál szárzeller (kb. 100 g)
300 g zellergumó
1 db karalábé (kb. 300 g)
2 db krumpli (kb. 200 g)
1 db paradicsom (kb. 200 g)
5 cm-es gyömbér (kisebb tojás méretű)
½ fej karfiol (kb. 350 g)
0.25 fej kelkáposzta (kb. 250 g)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A tökéletes húsleves csirkéből az alábbi módon készül. Először a paradicsompürét feloldjuk 20-30 ml vízben, majd egyenletesen lekenjük vele a csirkefarhátat és a szárnyakat, és sütőpapírral borított tepsire tesszük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. 

Közben egy nagy méretű lábasban 4 l vizet forralunk, majd beleszórjuk a sót, a szerecsendiót és a borsot. Mire megsül a hús, a vízben szépen kioldódik a fűszerek íz- és színanyaga. A farhátat és a szárnyakat is beletesszük a vízbe, majd jöhet a zöldségelés: egy tisztítatlan hagymát alaposan megmosunk, a kis “bajusz” részét levágjuk, és egészben tesszük a levesbe. A paprika hegyes végét bevágjuk, hogy bele tudjon folyni a folyadék, és elmerüljön, ezzel egy időben az íze is jobban kioldódik így.

A sárgarépát is egészben, megmosva tesszük bele, a fokhagymákat is csak mossuk, a megtisztított petrezselyemgyökér zöldjét levágjuk, majd ezt is egészben beletesszük, a megmosott szárzellert, a megtisztított zellergumót és karalábét háromba vágjuk, és beletesszük, a megtisztított burgonyát, a megmosott paradicsomot és gyömbért egészben szórjuk bele. A megmosott karfiolt a szárával lefelé belenyomjuk, végül a negyed kelkáposztával és az összekötött petrezselyemzölddel fejezzük be a sort.

Erősebb lángra kapcsolunk, és kb. 90 fokig melegítjük, majd beállítjuk, hogy éppen csak gyöngyözzön, és így főzzük még 90 percet. Közben az összeeső zöldségeket óvatosan belenyomkodjuk. 

Mikor letelt a másfél óra, és a zöldségek szépen megpuhultak, kiszedjük őket egy tálra egy csipesz vagy villa segítségével, és félretesszük. A lének a húsokkal további 1 óra főzési időt hagyunk.

Tálalás

A kész levesből kiszedjük a húsokat egy szűrőkanál vagy csipesz segítségével, a levet pedig néhány percig ülepedni hagyjuk.

A zsírját ízlés szerint lekanalazzuk róla, és már tálalhatjuk is a feldarabolt zöldségekkel, a letépkedett hússal vagy más levesbetéttel. 

Tökéletes húsleves csirkéből
Tökéletes húsleves csirkéből
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25 perc
  • Főzési idő: kb. 160 perc
  • Összesen: kb. 205 perc

Ha tetszett a tökéletes húsleves csirkéből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?