Hirdetés
Green Kitchen

Tökéletes tyúkhúsleves daragaluskával

Hozzávalók

4
személyre
+
1 db kisebb méretű (1,5 kg) gyöngytyúk
4 közepes sárgarépa
3 közepes fehérrépa
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma (héjastul)
1 fej kisebb fokhagyma (héjastul)
1 ek só
1 púpozott tk paradicsompüré
0.25 fej kelkáposzta
1 db karalábé
2 db burgonya
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 db kis gumó zeller
1 csapott ek szemes bors
1 szál zellerzöld

A daragaluskához

120 g búzadara
2 db tojás
20 g vaj
bors
petrezselyemzöld
1 ek víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tökéletes tyúkhúsleves daragaluskával

Magyar ember számára nem létezik tökéletesebb leves, mint a tyúkhúsleves. Most meghoztuk a receptet ehhez a klasszikus leveshez is, hogy legközelebb hazaérve máris neki tudjatok látni az elkészítésének!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 db kisebb méretű (1,5 kg) gyöngytyúk
4 közepes sárgarépa
3 közepes fehérrépa
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma (héjastul)
1 fej kisebb fokhagyma (héjastul)
1 ek só
1 púpozott tk paradicsompüré
0.25 fej kelkáposzta
1 db karalábé
2 db burgonya
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 db kis gumó zeller
1 csapott ek szemes bors
1 szál zellerzöld

A daragaluskához

120 g búzadara
2 db tojás
20 g vaj
bors
petrezselyemzöld
1 ek víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először előkészítjük a daragaluskát, mert annak pont annyit kell pihennie, míg a leves elkészül. Egy tálban jó alaposan felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, borsot, egy evőkanál vizet, és a búzadarát. Elkeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a puha vajat. Gyorsan kikeverjük, majd hűtőben pihentetjük 2-3 órát. Főzés előtt érdemes a galuskákat előre megformázni egy kanál segítségével, és sütőpapírra pakolni, hogy egyszerre tudjanak landolni a gyöngyöző forrásban lévő sós vízben, ahol 10 perc alatt el is készülnek. A leveshez a konyhakész egész tyúkot beletesszük egy megfelelő méretű (azaz jó nagy) fazékba, felöntjük 2 liter hideg vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felforraljuk.

A megjelenő habokat lehalásszuk a víz tetejéről és hozzáadjuk a borsot, a vöröshagymát, fokhagymát, majd egy órán át alig gyöngyöző forrással főzzük. Ekkor hozzáadjuk az összes leveszöldséget és további két órán keresztül főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel a lé, csak éppen hogy mocorogjanak benne a dolgok.

Ha kész, 15 percig pihentetjük a levest, majd óvatosan kiemeljük belőle a tyúkot és a zöldségeket is, a levet pedig finom szűrőn átszűrjük (ha nagyon tiszta levet szeretnénk a szűrőt még pelenkával is kibélelhetjük). Előmelegített tálba szedjük a levest, mellé tányéron kínáljuk a csontokról lefejtett főtt tyúkot, a zöldségeket és a frissen kifőtt, meleg daragaluskákat is.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások