Hirdetés
Karácsonyi menü

Tökfőzelék spárgával

Hozzávalók

2
személyre
+
1 fej vöröshagyma
500 g friss gyalult tök
250 g zöldspárga
100 ml víz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
150 ml tejföl vagy joghurt
1 púpozott tk keményítő
1 csokor friss kapor
1 db citrom

a tálaláshoz

pár csepp olívaolaj
paprikás olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tökfőzelék spárgával

Kevés főzelékért rajongok annyira, mint a tökfőzelékért. Friss tökből, jó kaprosan, savanykásan. Iszonyú jó dolog. A spárga meg eleve nagy kedvencem, bármilyen formában. A kettő ötvözete, csakis világbajnok páros lehet. Egy kedves ismerősöm adta az ötletet, hogy spárgát tegyek a tökfőzelékbe, és nagyon jól tette. Bevezetjük!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
1 fej vöröshagyma
500 g friss gyalult tök
250 g zöldspárga
100 ml víz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
150 ml tejföl vagy joghurt
1 púpozott tk keményítő
1 csokor friss kapor
1 db citrom

a tálaláshoz

pár csepp olívaolaj
paprikás olaj
Bevásárlólistához adom

A spárgák fás végeit letörjük, a csúcsokat levágjuk és félretesszük, majd a maradékot zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a spárgát, picit átpirítjuk,  majd mehet rá a gyalult tök. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, felöntjük pici vízzel és pár perc alatt megpároljuk. Nem kell nagyon szétfőzni, kifejezetten jót tesz neki, ha picit haraphatóak maradnak a zöldségek.

A tejfölt vagy joghurtot kikeverjük a keményítővel és a főzelékhez adjuk, megszórjuk gazdagon friss kaporral és belefacsarjuk egy citrom levét és belereszeljük a héját. Egyet rottyantunk még rajta és kész is. A spárgacsúcsokat egy forró serpenyőben olívaolajon gyorsan átpirítjuk és a főzelék feltéteként kínáljuk. Tálalásnál mehet még rá pár csepp jóféle olívaolaj, vagy a színe kedvéért paprikás olaj, és friss kapor.

Tipp: ha még zöldebbre szeretnénk, tehetünk bele egy marék bébispenótot, vagy akár cukkinit is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások