Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g friss gyalult tök
- 250 g zöldspárga
- 100 ml víz
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml tejföl vagy joghurt
- 1 púpozott tk keményítő
- 1 csokor friss kapor
- 1 db citrom
a tálaláshoz
- pár csepp olívaolaj
- paprikás olaj
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g friss gyalult tök
- 250 g zöldspárga
- 100 ml víz
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml tejföl vagy joghurt
- 1 púpozott tk keményítő
- 1 csokor friss kapor
- 1 db citrom
a tálaláshoz
- pár csepp olívaolaj
- paprikás olaj
A spárgák fás végeit letörjük, a csúcsokat levágjuk és félretesszük, majd a maradékot zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a spárgát, picit átpirítjuk, majd mehet rá a gyalult tök. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, felöntjük pici vízzel és pár perc alatt megpároljuk. Nem kell nagyon szétfőzni, kifejezetten jót tesz neki, ha picit haraphatóak maradnak a zöldségek.
A tejfölt vagy joghurtot kikeverjük a keményítővel és a főzelékhez adjuk, megszórjuk gazdagon friss kaporral és belefacsarjuk egy citrom levét és belereszeljük a héját. Egyet rottyantunk még rajta és kész is. A spárgacsúcsokat egy forró serpenyőben olívaolajon gyorsan átpirítjuk és a főzelék feltéteként kínáljuk. Tálalásnál mehet még rá pár csepp jóféle olívaolaj, vagy a színe kedvéért paprikás olaj, és friss kapor.
Tipp: ha még zöldebbre szeretnénk, tehetünk bele egy marék bébispenótot, vagy akár cukkinit is.