Hirdetés
Instant

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
2 ½ l csirkealaplé
4 fej sonkahagyma
4 db szárított, piros csípős paprika
2 - 3 hüvelyknyi galangálgyökér
2 - 3 szál citromnád
8 db kaffírlime-levél
3 - 4 ek halszósz
2 - 3 ek tamarindszósz
2 ek szójaszósz (csökkentett sótartalmú)
500 g csirkecombfilé
1 marék koktélparadicsom
1 marék shimeji gomba
1 marék barna shimeji gomba
200 ml lime-lé

A tálaláshoz

4 adag rizstészta (cérnametélt)
1 csokor friss koriander (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tom Yum Gai - a legtutibb thai leves

A Tom Yum Gai egy thai csípős-savanyú csirke-alapleves. Ha ti is odavagytok az ázsiai cuccokért, és szeretitek az aromatikus, parfümös, csípős ízvilágot, ez a leves tökéletes választás. Megfázás esetén még gyógyír is lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
2 ½ l csirkealaplé
4 fej sonkahagyma
4 db szárított, piros csípős paprika
2 - 3 hüvelyknyi galangálgyökér
2 - 3 szál citromnád
8 db kaffírlime-levél
3 - 4 ek halszósz
2 - 3 ek tamarindszósz
2 ek szójaszósz (csökkentett sótartalmú)
500 g csirkecombfilé
1 marék koktélparadicsom
1 marék shimeji gomba
1 marék barna shimeji gomba
200 ml lime-lé

A tálaláshoz

4 adag rizstészta (cérnametélt)
1 csokor friss koriander (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sonkahagymákat félbevágjuk, és a chilivel együtt egy száraz serpenyőben, magas hőmérsékleten kicsit megégetjük, aztán az alaplébe dobjuk. A galangálgyökeret megmossuk, nagyobb szeletekre vágjuk, és ezt is belehelyezzük az alaplébe. A citromnádról leszedjük a száraz külsejét, levágjuk a két végét, összetördeljük a kés hátoldalával, majd nagyobb darabokra vágjuk, és ez is mehet az alaplébe. A kaffírlime-levelek erét és közepét kiszedjük, majd nagyobb darabokra tépkedjük és a levesbe tesszük. A levest tovább ízesítjük a halszósszal, a tamarinddal és 1 evőkanál szójaszósszal, és felforraljuk.

A combokat csíkokra vágjuk, meglocsoljuk 1 evőkanál szójaszósszal, összedolgozzuk, és ez is mehet a levesbe. Lassú bugyogtatással 20 percig főzzük.

Eközben forró vízbe áztatjuk a rizstésztánkat, amíg meg nem puhul (ez típusonként változhat), aztán hideg vízzel szoba-hőmérsékletűre hűtjük, és félretesszük a tálalásig. 

Amikor 15 perc főzésnél tartunk, a levesbe helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, rá 3 percre a gombákat. Beleöntjük a lime-levet, rottyantunk rajta egyet, megkóstoljuk, ízlés szerint még ízesíthetjük, aztán tűzforrón, rizstésztával és friss korianderrel tálaljuk.

Tom Yum Gai

A citromnádat, a kaffírlime-levelet, a hagymát és a galangált nem fogyasztjuk, csak a többit. Ha szeretnénk és meg akarjuk könnyíteni a dolgunkat, esetleg úgynevezett filterben is főzhetjük ezeket az alapanyagokat, és ha kész a leves, akkor egyben el tudjuk távolítani belőle.

Ha tetszett a Tom Yum Gai receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások