Hirdetés

Zöld almás egresleves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
2 - 4 rúd fahéj
1 ek szegfűszeg
½ db citrom leve
150 g cukor
250 g zöld alma
500 g egres
200 ml tejföl
3 ek liszt
200 ml tejszín
2 l víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöld almás egresleves

Ha nyáron egy kis savanykás ízre vágytok, akkor ez a leves egy tökéletes választás lesz, higgyétek el! Lehet, hogy még a citromfagyinál is jobb! Jó, azért inkább azt mondjuk, hogy a citromfagyi előtt muszáj enned egy egreslevest, és így lesz igazán korrekt a kijelentésünk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
2 - 4 rúd fahéj
1 ek szegfűszeg
½ db citrom leve
150 g cukor
250 g zöld alma
500 g egres
200 ml tejföl
3 ek liszt
200 ml tejszín
2 l víz
Bevásárlólistához adom

Kb 200 ml vizet felforralunk a fahéjjal és a szegfűszeggel, 15 percig forraljuk, majd leszűrjük. Közben a maradék vizet felforraljuk a citromlével és a cukorral. 

Az almákat akkorára kockázzuk, mint az egresek, majd mehetnek a cukros-citromos vízbe. Hozzáadjuk a fűszeres vizet és az egrest. A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel csomómentesre keverjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a leveshez. 5 percig forraljuk, majd a tejszínt is beleöntjük. Kihűtjük, és hűtőben tároljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások