A medvehagymás zöldségfasírt első lépéseként a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük.
A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a reszelt répához, belekeverjük a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és ezt is beledobjuk.
A medvehagyma végét levágjuk, és a megmaradt részt durvára aprítjuk. A felét leturmixoljuk a vízzel, a durvára aprított petrezselyemmel és 20 ml olívaolajjal. A másik felét hozzádobjuk a masszához, majd a leturmixolt medvehagymás-petrezselymes szószt hozzáöntjük az alaphoz és összegyúrjuk.
A masszából 40-50 grammos golyókat formázunk, kb. 12-14 darab fasírt fog kijönni belőle.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a medvehagymás fasírtgolyókat ujjnyi vastag kör alakúra kilapítjuk, lekenjük a maradék olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
Miután megsült, várjunk egy keveset, amíg hűl, hogy könnyebben lejöjjön a sütőpapírról.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 30 perc