Medvehagymás receptek

Medvehagymászöldségfasírt

Medvehagymás zöldségfasírt

Hozzávalók
só, bors
60 g
burgonya
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
200 g
apró szemű zabpehely
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 csokor
medvehagyma
60 ml
víz
1 csokor
petrezselyem
30 ml
olívaolaj

Elkészítés

A medvehagymás zöldségfasírt első lépéseként a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük.

A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a reszelt répához, belekeverjük a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és ezt is beledobjuk. 

A medvehagyma végét levágjuk, és a megmaradt részt durvára aprítjuk. A felét leturmixoljuk a vízzel, a durvára aprított petrezselyemmel és 20 ml olívaolajjal. A másik felét hozzádobjuk a masszához, majd a leturmixolt medvehagymás-petrezselymes szószt hozzáöntjük az alaphoz és összegyúrjuk.

A masszából 40-50 grammos golyókat formázunk, kb. 12-14 darab fasírt fog kijönni belőle.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a medvehagymás fasírtgolyókat ujjnyi vastag kör alakúra kilapítjuk, lekenjük a maradék olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.

Miután megsült, várjunk egy keveset, amíg hűl, hogy könnyebben lejöjjön a sütőpapírról.

medvehagymas-zoldsegfasirt
Medvehagymás zöldségfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több pöpec medvehagymás recept:

Medvehagymás gombaleves

Medvehagymás hamburger

Medvehagymás-sajtos stangli

www.streetkitchen.hu

A medvehagyma még egy szuper zöldségfasírtba is remekül passzol, igazán feldobja az ízét! Ha nem tudjátok, mi legyen az ebéd vagy a vacsi, ehhez a recepthez bátran nyúlhattok! ;)

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

12 - 14 darabhoz
só, bors
60 g
burgonya
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
200 g
apró szemű zabpehely
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 csokor
medvehagyma
60 ml
víz
1 csokor
petrezselyem
30 ml
olívaolaj

A medvehagymás zöldségfasírt első lépéseként a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós, lobogó vízben puhára főzzük.

A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a reszelt répához, belekeverjük a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és ezt is beledobjuk. 

A medvehagyma végét levágjuk, és a megmaradt részt durvára aprítjuk. A felét leturmixoljuk a vízzel, a durvára aprított petrezselyemmel és 20 ml olívaolajjal. A másik felét hozzádobjuk a masszához, majd a leturmixolt medvehagymás-petrezselymes szószt hozzáöntjük az alaphoz és összegyúrjuk.

A masszából 40-50 grammos golyókat formázunk, kb. 12-14 darab fasírt fog kijönni belőle.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a medvehagymás fasírtgolyókat ujjnyi vastag kör alakúra kilapítjuk, lekenjük a maradék olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.

Miután megsült, várjunk egy keveset, amíg hűl, hogy könnyebben lejöjjön a sütőpapírról.

medvehagymas-zoldsegfasirt
Medvehagymás zöldségfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több pöpec medvehagymás recept:

Medvehagymás gombaleves

Medvehagymás hamburger

Medvehagymás-sajtos stangli

Ha tetszett a Medvehagymás zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept