Hozzávalók
- 0.25 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 70 g friss medvehagyma
- 150 g burgonya
- ½ szál sárgarépa (160 g/szál)
- 20 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 500 g csiperkegomba
- 1.2 l zöldségalaplé
- 1 ek keményítő
- 2 ek tejföl
- 1 ek 10%-os ecet
Hozzávalók
- 0.25 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 70 g friss medvehagyma
- 150 g burgonya
- ½ szál sárgarépa (160 g/szál)
- 20 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 500 g csiperkegomba
- 1.2 l zöldségalaplé
- 1 ek keményítő
- 2 ek tejföl
- 1 ek 10%-os ecet
A medvehagymás gombaleves első lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprítjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.
Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirítani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirítjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Ezután kikeverjük a keményítőt a tejföllel, majd 1-2 merőkanálnyi levet szedünk rá a levesből, hőkiegyenlítjük és visszaöntjük. Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a medvehagymás gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Éljen a medvehagymaszezon! Ha ti sem tudtok betelni ezzel a szuper alapanyaggal, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:
Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa