Hozzávalók
A medvehagymás tartárhoz
- 100 g majonéz
- 40 g medvehagyma
- 1 ek mustár
- ½ db lime
- 50 g tejföl
- só
- 1 tk porcukor
A sózott hagymához
- ½ fej lila hagyma (120 g/fej)
- só
- 1 csipet cukor
A húspogácsához
- 300 g darált marhahús
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 25 g medvehagyma
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
A sült baconhöz
- 4 szelet bacon
Az összeállításhoz
- 1 tk vaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 levél fodros saláta
- ½ db paradicsom (90 g/db)
Hozzávalók
A medvehagymás tartárhoz
- 100 g majonéz
- 40 g medvehagyma
- 1 ek mustár
- ½ db lime
- 50 g tejföl
- só
- 1 tk porcukor
A sózott hagymához
- ½ fej lila hagyma (120 g/fej)
- só
- 1 csipet cukor
A húspogácsához
- 300 g darált marhahús
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 25 g medvehagyma
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
A sült baconhöz
- 4 szelet bacon
Az összeállításhoz
- 1 tk vaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 levél fodros saláta
- ½ db paradicsom (90 g/db)
A majonézt a medvehagymával, a mustárral és a lime levével együtt egy nagy teljesítményű turmixgépbe vagy smoothie-készítőbe tesszük, és alaposan lezúzzuk. Hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk és cukrozzuk, végül belereszeljük a lime héját is.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, sózzuk, cukrozzuk és félretesszük.
A húsban elkeverjük a Worchestershire-szószt és a finomra vágott medvehagymát, majd 150 grammos gombócokat formázunk belőle. Olajat melegítünk egy serpenyőben, belerakjuk a gombócokat, egy lapátkanál vagy bármilyen lapos eszköz segítségével kilapítjuk, és készültségi szinttől függően oldalanként 1-2 percig sütjük. Amikor megfordítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és a tetejére ráteszünk két szelet sajtot, így sütjük készre.
A visszamaradt zsírban kb. 3 perc alatt megsütjük a baconöket is, és félretesszük.
A serpenyőben vajat melegítünk és közepes hőfokon, kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk a félbevágott bucikat. A buci alját megkenjük a medvehagymás tartárral, ráteszünk 2 levél salátát, a húst, a bacont, a sózott hagymát, a karikára vágott paradicsomot, majd a bucik tetejét is megkenjük a szósszal, és rátesszük a hamburgerre.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a medvehagymás hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!