Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 15 g vaj
- 150 ml tejföl
- 90 g reszelt sajt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 g finomliszt
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 1 db tojás
- 60 g reszelt sajt
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 15 g vaj
- 150 ml tejföl
- 90 g reszelt sajt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 g finomliszt
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 1 db tojás
- 60 g reszelt sajt
A medvehagymás-sajtos stangli első lépése, hogy a medvehagymának a szár felőli végéből levágunk 1 cm-t, majd a maradékot felaprítjuk és egy serpenyőben lepirítjuk a vajon. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal, sóval, borssal és a reszelt fokhagymával, valamint a vajon megfuttatott medvehagymával.
Az egyik élesztős leveles tésztát kiterítjük egy kissé lisztezett nyújtódeszkára, megkenjük a medvehagymás krémünkkel, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot, és óvatosan átmegyünk rajta nyújtófával. Ne nyújtsunk rajta túl sokat, csak éppenhogy egy-két centivel nagyobb legyen a tésztánk területe. Kétujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk a tésztát, majd mindegyik megcsavarjuk, először az egyik végétől a közepéig, majd a másik végétől is.
Az így kapott stanglikat óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a medvehagymás-sajtos stangli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!