A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 2 doboz kockasajt (140 g-os kiszerelés)
- 150 g bacon
- 4 ek finomliszt
- 1 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A krumplisalátához
- 600 g krumpli
- só
- 330 g tejföl
- 200 g majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek kristálycukor
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 3 szál snidling
A 30 perces vacsorák támogatója a
A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 2 doboz kockasajt (140 g-os kiszerelés)
- 150 g bacon
- 4 ek finomliszt
- 1 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A krumplisalátához
- 600 g krumpli
- só
- 330 g tejföl
- 200 g majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek kristálycukor
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 3 szál snidling
A krumplit enyhén sós, bő, lobogó vízben megfőzzük, majd hagyjuk kigőzölögni. Ezután kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk.
A sajtokat egyesével betekerjük a baconszeletekkel, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A 170 fokos, bő olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük, és egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat.
A salátához egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a cukrot, sózzuk és beleforgatjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát és a karikára vágott krumplit is. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a baconbe tekert rántott kockasajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha ti is sajtrajongónak valljátok magatokat, ezeket a recepteket is csekkoljátok:
Darált húsos raguval töltött cukkini