Hozzávalók
- 1 - 2 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt sonka
- 4 - 5 ek olaj
- 2 konzerv lencse (470 g)
- 1 ek szárított majoranna
- só, bors
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 1 tk sópehely
Hozzávalók
- 1 - 2 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt sonka
- 4 - 5 ek olaj
- 2 konzerv lencse (470 g)
- 1 ek szárított majoranna
- só, bors
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 1 tk sópehely
A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát 1 x 1 cm-es kockára vágjuk, majd 5-10 perc alatt közepes lángon lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a leszűrt, átmosott lencsét, majd megszórjuk a szárított majorannával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirítjuk még 3-4 percig, majd hagyjuk hűlni.
Közben a leveles tésztát kiterítjük, teszünk rá a lencsés mixből, áthajtuk a mixen a tésztát, majd villával lenyomkodjuk a szélét. Megszurkáljuk a tetejét, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk sópehellyel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 35-45 percre.
Ha tetszett a füstölt sonkás lencsés batyu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!