Megúszós kaják

Pinkcéklás-csirkés-gombáschowder

Pink céklás-csirkés-gombás chowder

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
30 ml
étolaj
300 g
csirkemellfilé
200 g
burgonya
1 db
csillagánizs
2 db
babérlevél
só, bors
200 g
csiperkegomba
300 g
savanyított cékla
200 ml
habtejszín
1 tk
kristálycukor
1 tk
almaecet

Elkészítés

A pink chowder elkészítéséhez a hagymát finomra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban, közepes lángon lepirítjuk egy kevés étolajon.

A csirkemellet kockákra vágjuk, és repülhet a hagyma után, ezt is lepirítjuk. A burgonyát szintén kockákra vágjuk és rádobjuk a csirkére. Mehet mellé a csillagánizs és a babérlevél is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel, és fedő alatt 10 percig főzzük.

A gombát cikkekre vágjuk, majd ha letelt a 10 perc, mehet a raguba és még 10 percig főzzük. 

A cékla kétharmadát leturmixoljuk a tejszínnel, majd ha megfőtt a gomba is, beleöntjük a raguba, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, és egyet még rottyantunk rajta.

Végül apróra vágjuk a maradék céklát, és azzal a tetején tálaljuk ezt az extra színű chowdert.

pink-ceklas-csirkes-gombas-chowder
Pink céklás-csirkés-gombás chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

A chowder egy laktató egytálétel, amivel nem lehet betelni. Még több recept:

Baconös-krumplis-kukoricás chowder

Pulykás-gombás-krumplis chowder

Baconös-gnocchis kukoricaragu

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha szereted a vagány színeket, legfőképp a rózsaszínt, akkor ezt a kaját neked találták ki. Amennyire rikító, pont annyira cuccos és finom is.

Hozzávalók

2 főre
1 fej
vöröshagyma
30 ml
étolaj
300 g
csirkemellfilé
200 g
burgonya
1 db
csillagánizs
2 db
babérlevél
só, bors
200 g
csiperkegomba
300 g
savanyított cékla
200 ml
habtejszín
1 tk
kristálycukor
1 tk
almaecet

A pink chowder elkészítéséhez a hagymát finomra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban, közepes lángon lepirítjuk egy kevés étolajon.

A csirkemellet kockákra vágjuk, és repülhet a hagyma után, ezt is lepirítjuk. A burgonyát szintén kockákra vágjuk és rádobjuk a csirkére. Mehet mellé a csillagánizs és a babérlevél is. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel, és fedő alatt 10 percig főzzük.

A gombát cikkekre vágjuk, majd ha letelt a 10 perc, mehet a raguba és még 10 percig főzzük. 

A cékla kétharmadát leturmixoljuk a tejszínnel, majd ha megfőtt a gomba is, beleöntjük a raguba, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, és egyet még rottyantunk rajta.

Végül apróra vágjuk a maradék céklát, és azzal a tetején tálaljuk ezt az extra színű chowdert.

pink-ceklas-csirkes-gombas-chowder
Pink céklás-csirkés-gombás chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

A chowder egy laktató egytálétel, amivel nem lehet betelni. Még több recept:

Baconös-krumplis-kukoricás chowder

Pulykás-gombás-krumplis chowder

Baconös-gnocchis kukoricaragu

Ha tetszett a Pink céklás-csirkés-gombás chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept