Hozzávalók
- 250 g barna csiperkegomba
- 200 g pulykamellfilé
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g burgonya
- 4 ek kacsazsír
- 2 ek liszt
- 300 ml víz
- só, bors
- 150 ml főzőtejszín 20%
- ½ csokor kakukkfű
- pár levél tárkony
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
- 250 g barna csiperkegomba
- 200 g pulykamellfilé
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g burgonya
- 4 ek kacsazsír
- 2 ek liszt
- 300 ml víz
- só, bors
- 150 ml főzőtejszín 20%
- ½ csokor kakukkfű
- pár levél tárkony
- ½ db citrom leve
A gombás-krumplis chowder elkészítéséhez a gombát félbevágjuk, a pulykamellet csíkozzuk. A hagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát 2-3 cm nagyságú kockára vágjuk. A gombát és a pulykamellfilét nagyon magas hőmérsékleten 5-10 perc alatt átpirítjuk a kacsazsíron, majd hozzádobjuk a hagymát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Jöhet hozzá a burgonya is, majd megszórjuk a liszttel, és 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk alacsony lángon, amíg a burgonya megpuhul. Megszórjuk aprított kakukkfűvel, tárkonnyal, ráfacsarjuk a citrom levét, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő 50 perc
Ha tetszett a gombás-krumplis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A megúszós kajákból sosem elég. Nemcsak Zé, hanem az összes arcunk nagy mesterei az egyszerű de nagyszerű ételeknek, úgyhogy nehéz kiválasztani, melyik receptet ajánljuk nektek. Szerintünk az összes bomba, de ezeket semmiképp se hagyjátok ki!
Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics