A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 50 g szeletelt bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g krumpli
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk füstölt paprika
- 350 ml zöldségalaplé
- 160 g konzerv kukorica
- 1 ek 10 %-os ecet
- 100 ml habtejszín
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 50 g szeletelt bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g krumpli
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk füstölt paprika
- 350 ml zöldségalaplé
- 160 g konzerv kukorica
- 1 ek 10 %-os ecet
- 100 ml habtejszín
A baconös-krumplis-kukoricás chowder első lépéseként a bacont kis kockákra vágjuk, egy magasabb falú serpenyőben, közepes lángon kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. Ha soknak ítéljük meg a kisült zsírt, szedjünk le belőle.
A hagymát és fokhagymát kis kockákra, a krumplit pedig 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a krumplit és kicsit lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a krumpli majdnem teljesen megpuhult. Ekkor belerakjuk a kukoricát, az ecetet, a bacont és a tejszínt, beforraljuk és kész is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a baconös-krumplis-kukoricás chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több kukoricás kaja:
Kukoricás-csirkecombos egytálétel
Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti