Az egyszerű rakott cukkini elkészítéséhez a cukkinit keresztben félbevágjuk, majd hosszában vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben. Megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és további fél percig pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és közepes lángon, időnként megkevergetve 15 percig főzzük.
Amíg megfő a ragu, enyhén sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a rizst, majd leszűrjük és átmossuk. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, a mustárt és a sót. A tepsi aljába teszünk egy réteg cukkinit, rákanalazunk egy adagot a raguból, majd a rizsből, megkenjük tejföllel, majd ezt megismételjük. Addig rétegezünk, amíg van alapanyagunk. Az utolsó réteg a tejföl legyen, ezt megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Gyorsan elkészül, laktató és végtelenül egyszerű? Naná, hogy a rakott kajákról beszélünk. Jöjjön pár fullos recept, ha a cukkinivel végeztetek:
Marhahúsos rakott savanyú káposzta