Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé (vagy víz)
- 100 g vaj
- 80 g parmezán
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 300 g rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé (vagy víz)
- 100 g vaj
- 80 g parmezán
A rizotto bianco készítésekor az első lépés, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a rizst, felöntjük a borral, és ha elpárolgott, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Fontos, hogy meleg legyen az alaplé, így könnyebben kioldódik a keményítő, ezáltal sokkal krémesebb lesz. Ha még kicsit roppanós a belseje, és már szinte az összes alaplevet felvette, belekeverjük a vajat, valamint a parmezánt, és elzárjuk. 5 percet hagyjuk állni tálalás előtt.
Ha tetszett ez a rizotto, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!