Hirdetés
Instant

Rizotto bianco

Hozzávalók

1
adag
+
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g rizottórizs
200 ml fehérbor
800 ml zöldségalaplé (vagy víz)
100 g vaj
80 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rizotto bianco

Ezt a rizottot szinte mindennel is variálhatjátok, fontos, hogy kerek szemű rizst használjunk, mert annak sokkal magasabb a keményítőtartalma, amitől tényleg nagyon krémes lesz a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
300 g rizottórizs
200 ml fehérbor
800 ml zöldségalaplé (vagy víz)
100 g vaj
80 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A rizotto bianco készítésekor az első lépés, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a rizst, felöntjük a borral, és ha elpárolgott, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Fontos, hogy meleg legyen az alaplé, így könnyebben kioldódik a keményítő, ezáltal sokkal krémesebb lesz. Ha még kicsit roppanós a belseje, és már szinte az összes alaplevet felvette, belekeverjük a vajat, valamint a parmezánt, és elzárjuk. 5 percet hagyjuk állni tálalás előtt.

Rizotto bianco

Ha tetszett ez a rizotto, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások