Hozzávalók
- 600 g kalács
- 1 konzerv csicseriborsó
- cayenne bors
- olívaolaj
- vaj
- 150 g füstölt tarja
- 4 db tojás
- 150 ml tejszín
- 400 ml tej
- 1 tk dijoni mustár
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 150 g cheddar sajt
Hozzávalók
- 600 g kalács
- 1 konzerv csicseriborsó
- cayenne bors
- olívaolaj
- vaj
- 150 g füstölt tarja
- 4 db tojás
- 150 ml tejszín
- 400 ml tej
- 1 tk dijoni mustár
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 150 g cheddar sajt
A csicseriborsót egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, szépen eligazgatjuk, hogy lazán szétterüljenek, megloccsantjuk olívaolajjal és mehet rá egy kis adag cayenne bors, majd irány a 190 fokra előmelegített sütő, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Közben a tarját felkockázzuk és vaj és olívaolaj keverékén szépen körbepirítjuk, majd félretesszük. Ha a csicseriborsó elkészült, kivesszük és a sütő hőmérsékletét levesszük 180 fokra. A tejet, a tejszínt, a mustárt, a tojásokat összekeverjük, belereszeljük a sajt nagy részét, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet cayenne borssal fűszerezzük.
A kalácsot kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Egy 20×26 centis tűzálló edényt kivajazunk, a kalácsokat szépen elkezdjük lepakolni az aljára. Mehet rá a csicseriborsó és a sült tarja fele, majd rázúdítjuk az öntet kevesebb mint felét. Újabb réteg kalács és a maradék tarja és persze a csicseriborsó is, majd nyakon öntjük a maradék öntettel. Reszelünk rá még egy kis sajtot és irány a 180 fokra előmelegített sütő és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész! Ha kicsit kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.
Ha tetszett a kalácsfelfújt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!