Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
600 g kalács
1 konzerv csicseriborsó
cayenne bors
olívaolaj
vaj
150 g füstölt tarja
4 db tojás
150 ml tejszín
400 ml tej
1 tk dijoni mustár
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
150 g cheddar sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sós kalácsfelfújt füstölt tarjával és csicseriborsóval

Igazi megúszós kaja, nem csak húsvétra! Talán ez a legnagyszerűbb dolog ami a megmaradt szikkadt kaláccsal történhet! Ne várjatok semmire: sütőre fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g kalács
1 konzerv csicseriborsó
cayenne bors
olívaolaj
vaj
150 g füstölt tarja
4 db tojás
150 ml tejszín
400 ml tej
1 tk dijoni mustár
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
150 g cheddar sajt
Bevásárlólistához adom

A csicseriborsót egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, szépen eligazgatjuk, hogy lazán szétterüljenek, megloccsantjuk olívaolajjal és mehet rá egy kis adag cayenne bors, majd irány a 190 fokra előmelegített sütő, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.  Közben a tarját felkockázzuk és vaj és olívaolaj keverékén szépen körbepirítjuk, majd félretesszük. Ha a csicseriborsó elkészült, kivesszük és a sütő hőmérsékletét levesszük 180 fokra. A tejet, a tejszínt, a mustárt, a tojásokat összekeverjük, belereszeljük a sajt nagy részét, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, valamint frissen reszelt szerecsendióval és egy csipet cayenne borssal fűszerezzük.

A kalácsot kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk.  Egy 20×26 centis tűzálló edényt kivajazunk, a kalácsokat szépen elkezdjük lepakolni az aljára. Mehet rá a csicseriborsó és a sült tarja fele, majd rázúdítjuk az öntet kevesebb mint felét. Újabb réteg kalács és a maradék tarja és persze a csicseriborsó is, majd nyakon öntjük a maradék öntettel. Reszelünk rá még egy kis sajtot és irány a 180 fokra előmelegített sütő és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kész! Ha kicsit kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.

A kalácsfelfújt tálalása

Ha tetszett a kalácsfelfújt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások