Hozzávalók
- 1 ciabatta
- 200 g koktélparadicsom
- 2 kisebb fej lilahagyma
- olívaolaj
- 1 tk só
- bors
- balzsamecet
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A gombóchoz
- 1 egész csirkemell (kb. 300 g)
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
Hozzávalók
- 1 ciabatta
- 200 g koktélparadicsom
- 2 kisebb fej lilahagyma
- olívaolaj
- 1 tk só
- bors
- balzsamecet
- 1 kis csokor friss bazsalikom
A gombóchoz
- 1 egész csirkemell (kb. 300 g)
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
Az olaszos csirkehúsgolyók készítésekor a csirkemell felét az összes hozzávalóval lezúzzuk, a maradék csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk és összekeverjük a kettőt. 2-3 evőkanál olajon egy nagyobb serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, körbepirítjuk a gombócokat, majd rádobjuk az elfelezett koktélparadicsomot, cikkekre vágott lilahagymát, az egészet meglocsolojuk egy kevés olívaolajjal, 2 evőkanál balzsamecettel és 200 fokos sütőbe tesszük 25 percre. Pirított ciabattával és friss bazsalikommal tálaljuk.
Ha tetszett a sütőben sült olaszos csirkehúsgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!